Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Εθνικιστικός μονόδρομος μπροστά στις επικείμενες γεωπολιτικές εξελίξεις

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Εθνικιστικός μονόδρομος μπροστά στις επικείμενες γεωπολιτικές εξελίξεις

Γράφει ο Τρύφων Μπουγάς, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Εθνικού Μετώπου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής. 

Τα κοσμογονικά γεγονότα που συμβαίνουν σε όλον τον πλανήτη, θα διαμορφώσουν νέες ισορροπίες δυνάμεων και είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν τεράστιες γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Ευρώπη ως δέσμια των τραγικών επιλογών της, αυτή τη στιγμή, μοιάζει με θεατή των γεγονότων, ωστόσο το κοινό σε όλες τις χώρες, με βάση και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, αλλά και με βάση τις σφυγμομετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να κάνει μια στροφή  προς τα εθνικιστικά κόμματα. Διότι πολύ απλά ο Ευρωπαίος πολίτης, αντιλαμβάνεται πως τα γεγονότα που έρχονται, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, από νεοφιλελέ κυβερνήσεις, που παίρνουν σαφείς εντολές από το διευθυντήριο των Βρυξελλών. 

Τα ντόπια ΜΜΕ που αβαντάρουν την κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν τη συνάντηση του Έλληνα ΠΘ με τον Ερντογάν, αλλά και με τον Έντι Ράμα, ν’ αναζητά χώρο προκειμένου να κάνει το δικό του σόου,  φαίνονται αρκετά προβληματισμένα. Και πώς να μην είναι από τη στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος με μια προκλητικότατη ενέργεια, με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, βλέπει μια μάλλον χλιαρή αντίδραση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό; Για να στηρίξεις κάποιον, πρέπει να ενεργήσει και κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα για να μην χαλάσει το κλίμα ενόψει της επικείμενης συνάντησής του με τον Ερντογάν. Από την άλλη ο Αλβανός Πρωθυπουργός αναζητά να κάνει ομιλία σε ομοεθνείς του, με φόντο τις εκλογές του επόμενου έτους. Η προκλητική επίσκεψη Ράμα, που μάλλον ψάχνει για ρελάνς γοήτρου σχετικά με το θέμα του Φρέντι Μπελέρη, συναντά επίσης μια μάλλον χλιαρή αντίδραση. Ο Ράμα προσανατολίζεται στο να στήσει μια φιέστα που θ’ αποτελέσει επίδειξη δύναμης, η κυβέρνηση επιθυμεί απλά να υποβαθμίσει το γεγονός και να το περιορίσει σε ένα κλειστό χώρο. Να κρυφτεί η βόλτα του Ράμα κάτω από το χαλί. 

Μια κυβέρνηση που δυσκολεύεται σοβαρά, ν’ αντιμετωπίσει προκλήσεις μιας περιορισμένης κλίμακας, πιστεύει κανείς πως θα μπορούσε ν’ απαντήσει δυναμικά σε εχθρικές διεκδικήσεις που σίγουρα θα κλιμακωθούν;  Ήδη στα Σκόπια οι εθνικιστές πήραν μια πανηγυρική νίκη σε βουλευτικές και προεδρικές εκλογές και έχουν αφήσει να εννοηθεί προεκλογικά πω ς θα κάνουν χρήση του ονόματος χωρίς το συνθετικό Βόρεια. Οι προκλήσεις που θα προκύψουν στην βαλκανική γειτονιά και με το Κόσοβο δεν θ’ αργήσουν να φανούν. Μπορεί μια ενδοτική σε όλα κυβέρνηση, να διαχειριστεί τόσο κρίσιμα εθνικά θέματα, χωρίς ολέθριες συνέπειες;

Για τους Ευρωπαίους πολίτες δεν υπάρχουν πια αυταπάτες. Πέρα από την αδιέξοδη οικονομική πολιτική που έχει στραγγίξει τα νοικοκυριά, ακόμα και στον θεωρητικά πλούσιο Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου, με το ποσοστό αυτών που βρίσκονται στο όριο της φτώχιας να πληθαίνει με γεωμετρική πρόοδο,  οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι προ των πυλών. Η Ευρώπη στρέφεται μαζικά στον εθνικισμό, γιατί μόνον μέσα από αυτόν μπορεί να υπάρξει μέλλον. 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link