Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ

Του Κωνσταντίνου Αναγνώστου

Τραγικό!! Ο νόμος4830/2021να ονομάζεται Άργος. Ας δούμε όμως από που πήρε την ονομασία του, ο επάρατος νόμος.

Άργος ήταν οι σκύλος του Οδυσσέα και όταν αναχώρησε για την Τροία ήταν κοντά 2 χρονών και μαζί του ο βασιλιάς των Φαιάκων ασκούσε κυνηγετική δραστηριότητα. Ήταν ένα όμορφο, έξυπνο και δυνατό σκυλί με ψηλά πόδια και το τρίχωμά του ήταν σε λευκή η αργυρόχρωμη απόχρωση. Ουσιαστικά ήταν ένας κυνηγετικός σκύλος τ όνειρο κάθε κυνηγού, ταχύτητος, πεισματάρης,τολμηρός και επίμονος

Εμείς σαν Εθνικό Mέτωπο

Παρακολουθούμε τις αντικυνηγετικές κινήσεις της κυβέρνησης με την επιβολή κεφαλικού φόρου στους κυνηγούς που απορρέει εκ του νόμου 4830/2021. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς μετά την επικοινωνία, μας ανέφεραν ότι διαφωνούν κάθετα με το νομοσχέδιο και το νέο πλαίσιο αυτού για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – πρόγραμμα “Αργος” (οριζόντια στείρωση των οικόσιτων και δεσποζόμενων σκύλων). Με τον νέο νόμο πληττεται άμεσα η κυνηγετική οικογένεια καθώς και οι κυνηγετικοί σκύλοι τους.Τα νέα μέτρα προβλέπουν την υποχρεωτική στείρωση του σκύλου, λήψη δείγματος – DNA του ζώου τ οποίο θα αποθηκευτεί σε τράπεζα που θα δημιουργηθεί συν ότι πρέπει το κάθε τετράποδο να έχει τσίπ, για να υλοποιηθούν όλα αυτά χρειάζονται αρκετά χρήματα έτσι ώστε αφ ενός η κατοχή σκύλου να είναι πολυτέλεια αφ ετέρου να υπάρχει δραματική μείωση των κυνηγών εισερχόμενοι πλέον σε μια μεταβατική ολισθαίνουσα φάση θα μπορούσα να πω έναν νέο μεσαίωνα που θα κυνηγούν μόνο οι έχοντες, όπως κάποτε οι βασιλιάδες. Όσον αφορά τις επιστημονικές μελέτες και γνωμοδοτήσεις παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς έχουν γνωμοδοτήσει κατά της υποχρεωτικής στείρωσης και έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της ανάλυσης του γενετικού υλικού ως μέσο εντοπισμού των γεννητόρων ενός κουταβιού. Αν προχωρήσουν στην εφαρμογή του νόμου είναι αναπόφευκτη πλέον η δράση ατόμων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ζώων, που εκτός των άλλων η διάθεση πλαστών πιστοποιητικών, θα ευθύνονται για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων καθώς και την πώληση κουταβιών με εκφυλιστικές νόσους,κλπ.Το ΕΜ αφενός είναι δίπλα στους κυνηγούς και θα συνεχίσει να μάχεται για την κατάργηση ενός νομοσχεδίου έκτρωμα που είχε τις περισσότερες αρνητικές τοποθετήσεις 82%,αλλά και την μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών απ όλες τις διαβουλεύσεις έως τώρα ,πάραυτα έγινε νόμος εν μια νυκτί Αφετέρου μεριμνά μας η εφαρμογή των παρακάτω.

Α. Να επιτρέπεται η κατοχή και χρήση ραβδωτών όπλων για το κυνήγι τριχωτών, τόσο για την σωστή διαχείριση του θηράματος όσο και την ασφάλεια των κυνηγών έτσι ώστε να μηδενιστούν τ ατυχήματα και οι τραυματισμοί.

Β.Έλεγχος της λαθροθηρίας καθώς και έλεγχος αγοραπωλησίας θηραμάτων, που προέρχονται από λαθροθηρία .

Γ. Μ επιστημονική μελέτη έλεγχο του αριθμού των σαρκοφάγων ή και το φυτοφάγων και κατά περίπτωση χαρακτηρισμού αυτών ως επιβλαβών όταν δημιουργούνται προβλήματα από τον υπερπληθυσμό τους. Η σύγχρονη  διαχείριση άγριας ζωής, βοηθά τη διατήρηση ενός πληθυσμού υγιών ζώων μέσα σε μια οικολογική βιώσιμη  χωρητικότητα, που επιτρέπει ένα περιβάλλον. 

Δ. Εμπλουτισμός με φτερωτά ή τριχωτά θηράματα όπου αυτό απαιτείται.

Ε. Επίσης από συζητήσεις με κατοίκους και κυνηγούς θα προτείνουμε  να επιτραπεί το κυνήγι ζαρκαδιού μια (1) φορά την εβδομάδα όπου υπάρχει υπερπληθυσμός.

Αναγνώστου Κωνσταντίνος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής Εθνικού Μετώπου

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link