Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή από το Εθνικό Μέτωπο. 

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή από το Εθνικό Μέτωπο. 

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Ημέρας Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, το Εθνικό Μέτωπο διοργάνωσε στα κεντρικά του γραφεία ομιλία με θέμα “Πρόσφυγες ήταν οι Μικρασιάτες, όχι σήμερα οι λαθρομετανάστες”. 

Αρχικά, τον λόγο έλαβε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Εθνικού Μετώπου, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους δεκάδες παρισταμένους, τόνισε την ανάγκη να μην λησμονήσουμε τις θηριωδίες που υπέστη το ελληνικό στοιχείο από τους Τούρκους. Στη συνέχεια, κατέδειξε την δεινή θέση που βρίσκεται η χώρα μας λόγω της εισροής τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική, λόγω της πολιτικής των ανοικτών συνόρων που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Τέλος, υπογράμμισε πως η σύγκριση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρογονικές τους εστίες για να σώσουν τις ζωές τους, με τους σημερινούς λαθρομετανάστες αποτελεί ύβρη και προσβολή στη μνήμη των Ελλήνων προσφύγων.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε συναγωνιστής από το Εθνικό Μέτωπο Νεολαίας, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα ιστορικά γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας, της Μικρασιατικής Καταστροφής και της Γενοκτονίας των Ελλήνων αδερφών μας. Αρχικά, επεσήμανε το γεγονός πως η πρώτη φάση του συστηματικού ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου συμπίπτει με την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και έγινε με την παρότρυνση των Γερμανών συμβούλων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς οι Οθωμανοί ήταν στο πλευρό των λεγόμενων “Κεντρικών Δυνάμεων” (Γερμανική Αυτοκρατορία, Αυστροουγγαρία, Βουλγαρία). 

Εν συνεχεία, έγινε αναφορά στην Μικρασιατική Εκστρατεία, στις δεκάδες πολύ σημαντικές νίκες του ελληνικού στρατού και στην προέλαση μέχρι τον Σαγγάριο ποταμό, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την Άγκυρα, όπου βρίσκονταν οι δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος με την οικονομική στήριξη του Λένιν κατάφερε να αναδιοργανώσει το στράτευμά του. Ο Κεμάλ είχε, επίσης, συνάψει συμφωνίες με τους Ιταλούς και τους Γάλλους, οι οποίοι Γάλλοι στην αρχή της εκστρατείας υποτίθεται πως στήριζαν το ελληνικό εγχείρημα. 

Ακολούθως, αναφέρθηκαν εκτενώς τα θλιβερά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και οι λεπτομέρειες των θηριωδιών που υπέστησαν οι πρόγονοί μας, οι οποίες από το 1914 έως το 1923 (όπου έχουμε τη συνθήκη της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών) οδήγησαν στον ξεριζωμό πάνω από 1.500.000 Έλληνες από τις πατρογονικές τους εστίες. Όσον αφορά τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, αυτοί ξεπερνούν το 1.000.000.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη έλαβε έτερος συναγωνιστής του Εθνικού Μετώπου Νεολαίας, ο οποίος με επιχειρήματα αποδόμησε την αντεθνική προπαγάνδα των εν Ελλάδι εθνομηδενιστών, οι οποίοι τολμούν να συγκρίνουν τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας με τους λαθρομετανάστες από την Ασία και την Αφρική που εισέρχονται στην Πατρίδα μας καθημερινά. Μεταξύ άλλων επιχειρημάτων, έγινε αναφορά στη σύμβαση της Γενεύης, η οποία ορίζει το καθεστώς των προσφύγων, και βάση της οποίας προκύπτει πως η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Πατρίδα μας δεν πληρούν καν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες. 

Τέλος, ακολούθησε διάλογος με τους παρισταμένους και απάντηση των ερωτήσεών τους. 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link