Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Η Μάχη για την Αττική είναι η μάχη για μία καλύτερη ζωή

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η Μάχη για την Αττική είναι η μάχη για μία καλύτερη ζωή


MANOS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023


Για μία ακόμα φορά, η Ελλάδα μας, έγινε θύμα τεράστιων φυσικών καταστροφών. Φωτιές και πλημμύρες προκάλεσαν καταστροφή του φυσικού πλούτου, καλλειεργήσιμων εκτάσεων και ρήμαξαν ζωές και περιουσίες. Αυτές οι καταστροφές εκτός από την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, έδειξαν και τον ρόλο αλλά και τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Πολλά από τα έργα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτες τις καταστροφές ήταν στην αρμοδιότητα των Δήμων και των Περιφερειών. Δεν έγιναν όμως ή και αυτά που έγιναν αποδείχθηκαν προβληματικά . Γιατί; Μα γιατί και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έρμαιο των κομμάτων εξουσίας που αφήνουν να δημιουργούνται τοπικά φεουδα συμφερόντων λίγων εκλεκτών που σε καμία περίπτωση, δεν ενδιαφέρονται για τον πολίτη και την ποιότητα της ζωής του.


Ειδικά στην Αττική κάθε χρόνο καίγονται χιλιάδες στρέμματα πρασίνου το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τον χειμώνα οι πλημμύρες να είναι δυστυχώς, ο μόνιμος φόβος των κατοίκων της. Από το Μενίδι μέχρι τον Ωρωπό, η Ανατολική Αττική υποφέρει από έλλειψη υποδομών, προβληματικά έργα, εγκληματικότητα, έλλειψη δημόσιας συγκοινωνίας και όλα τα άλλα προβλήματα που πηγάζουν από την οικονομική κρίση.


Πολλά από αυτά τα προβλήματα θα μπορούσε να τα λύσει η Περιφέρεια. Πώς να το κάνει όμως, όταν οι πολίτες επιλέγουν τα ίδια πρόσωπα και παρατάξεις των κολλητών της κάθε κυβέρνησης;


Πρόσωπα και πολιτικές που αφήνουν τα προβλήματα να υπάρχουν ώστε να συνεχίζεται το πάρτι με τις απευθείας αναθέσεις στους κολλητούς και σπόνσορες της κάθε τοπικής εξουσίας.


Με νωπό ακόμα το αποτέλεσμα της φετεινής καταστροφής , ο πολίτης έχει την ευκαιρία να το αλλάξει αυτό με την ψήφο του. Επιλέγοντας ανθρώπους να τον εκπροσωπήσουν που θα είναι ανεξάρτητοι και απέναντι από τις διάφορες εξουσίες και τα συμφέροντα τους . Αυτή είναι η δύναμη του πολίτη, η δική σου δύναμη, να συμμετέχεις και να βάλεις ένα τέλος σε αυτά που καταστρέφουν τη ζωή σου.


Αυτό θέλει και μπορεί να πράξει ο συνδυασμός ” Μάχη για την Αττική ” , με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Φίλιππο Καμπούρη. Να δώσει φωνή στον καθημερινό άνθρωπο που ζει και εργάζεται στην Αττική και συγχρόνως να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα που τον απασχολούν. Την εγκληματικότητα, την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών σε γκέτο ανομίας, την αλλοίωση του εθνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα με την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών. Την έλλειψη βασικών υποδομών, όπως δρόμοι,πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά έργα που θα μένουν και δεν θα τα παρασέρνει η πρώτη βροχή, οι αφύλακτες διαβάσεις, η ανάπτυξη των συγκοινωνιών. Η πραγματική αναδάσωση στα καμμένα ώστε να μην γίνουν και αυτά οικόπεδα ή ” πράσινη ανάπτυξη ” των πολυεθνικών. Η κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας με ουσιαστική συνδρομή των πολιτών που έχουν ανάγκη, με κοινωνικούς χώρους για τη σίτιση και την παροχή οικονομικών αγαθών πρώτης ανάγκης. Η ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς που θα κάνει την Αττική, τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο και θα ενισχύσει τη μικρή και μεσαία επιχείρηση.


Τα καθημερινά αυτά προβλήματα θέλει ο πολίτης να δει και όχι να ακούει για έργα και για ΕΣΠΑ που δεν του αποφέρουν τίποτα το άμεσο, πάρα μόνο φουσκώνουν τα κέρδη των αναθετών τους . Μάχη για την καθημερινότητα από καθημερινούς πολίτες, αυτή είναι η αρχή αυτής της παράταξης ,που δεν εκπροσωπεί κόμματα που μέσω της Αυτοδιοίκησης βολεύουν κολλητούς και εκολάπτουν μελλοντικούς βολευτές.


Με τον αγώνα μας, με την ψήφο μας μπορούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτές τις λογικές εξουσίας και να ελέγξουμε τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.


Μαζί, την Μάχη για την Αττική, την κάνουμε Μάχη για μια καλύτερη ζωή.


Ιωάννα Καραδήμα, υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος στην Ανατολική Αττική.

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link