Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Και η Ρόδος κείται μακράν;

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Και η Ρόδος κείται μακράν;


MANOS ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023


Τις μνήμες από την τραγωδία στο Μάτι, 5 χρόνια μετά, ξύπνησαν οι εικόνες χάους και καταστροφής στη Ρόδο. Μια φωτιά που καίει για ημέρες ανεξέλεγκτη, ελλείψεις σε μέσα πυρόσβεσης, εγκληματική καθυστέρηση στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ανοργανωσιά παντού.


Το ότι δεν υπάρχουν, ευτυχώς, ανθρώπινα θύματα δεν οφείλεται σε καμία κυβερνητική μέριμνα αλλά σε τύχη. Γιατί και η σπουδή της εκκένωσης με το “112” δεν είναι πάντα η λύση αλλά αντίθετα, αρκετές φορές λειτουργεί ως καταλύτης για την γιγάντωση μιας καταστροφής.


Το ανίκανο σύστημα των πολιτικών κομμάτων, εξαντλείται σε αλληλοκατηγορίες και στο μέτρημα των καταστροφών, αφήνοντας τους ανθρώπους της πυρόσβεσης να αγωνίζονται με τα οποία λίγα μέσα τους παρέχουν.


Το Εθνικό Μέτωπο προτείνει την κατακόρυφη αύξηση των κονδυλίων για την πυροπροστασία, την μαζική αγορά εναέριων και επίγειων μέσων, την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και φυσικά την δημιουργία σχεδίου χρήσης των πολιτών- εθελοντών, την νομοθετική ρύθμιση για άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και φυσικά την μετατροπή σε κακούργημα του εμπρησμού και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων τέτοιων πράξεων.


Γραφείο Τύπου Εθνικού Μετώπου

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link