Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και να ζεις στα “Δυτικά”;

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και να ζεις στα “Δυτικά”;

Γράφει η Ελένη Φουντοσταθοπούλου, Υποψήφια Ευρωβουλευτής Εθνικού Μετώπου

Είμαι γυναίκα και ζώ στα δυτικά. Και όταν λέμε “δυτικά”, εννοούμε σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Εγώ τυχαίνει να είμαι στα δυτικά της Αττικής, αλλά όποια από εμάς ζει σε υποβαθμίσμένη και “ξεχασμένη” από την πολιτεία περιοχή, ξέρει τι σημαίνει αυτό. Και για όσουνσ δεν γνωρίζουν, θα τους πω εγώ. Αν είσαι γυναίκα και ζεις στα “δυτικά”, δεν μπορείς να βγεις μόνη έξω από το σπίτι σου μετά από κάποια ώρα, το βράδυ.
Ξέρεις γιατί; Γιατί σχεδόν σε κάθε σκοτεινό στενό, σε κάθε πάρκο, σε κάθε πλατεία, υπάρχουν παρέες, κυρίως αντρών και ως επί το πλείστον, ανατολικών χωρών, που περνούν τη νύχτα τους εκεί, πίνοντας μεθώντας και φωνάζοντας και που δυστυχώς, αρκετές φορές οι προθέσεις τους δεν είναι φιλικές. Φοβάσαι για την σωματική σου ακεραιότητα και για τα προσωπικά σου αντικείμενα.

Αν είσαι γυναίκα και ζεις στα “δυτικά” δεν αισθάνεσαι ασφαλής ούτε μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Ξέρεις γιατί; Γιατί την τελευταία φορά που θυμάμαι να έχω βράδυ, ανοιχτό το παράθυρο του ισογείου που κατοικώ, πριν βάλω τα κάγκελα, θυμάμαι να περνά απ’ έξω άντρας νεαρής ηλικίας, εξωτικών χαρακτηριστικών, ανενόχλητος με ένα τσεκούρι στον ώμο. Αν είσαι γυναίκα, ζεις στα δυτικά και έχεις παιδιά, δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν θα ξεχάσω τη φορά που είχαμε βγάλει βόλτα με την κόρη μου τα σκυλιά μας, όχι και πολύ αργά το βράδυ, μετανάστης, που του έταξαν ένα καλύτερο μέλλον και τον παραπέταξαν εν τέλει σε ένα προάστιο της Αττικής, μας πλησίαζε, ανοίγοντας το φερμουάρ του και δυστυχώς, αυτό που μας έσωσε, δεν ήταν η αστυνόμευση της περιοχής, αλλά ο σκύλος-φύλακας που είχαμε μαζί. Και γιατί παρέα του ανηψιού μου, έφαγέ πολύ ξύλο, ένα στενό κάτω από την γειτονιά τους για 2 κινητά. Αν είσαι γυναίκα, ζεις και εργάζεσαι στα “δυτικά”, είσαι μόνη.

Ξέρεις γιατί; Γιατί αισθάνεσαι ότι κανένας δεν σε βλέπει. Αισθάνεσαι οτι το κράτος δεν σε βλέπει, παρ΄ όλα τα όσα προσφέρεις. Ξέρεις πως ο εργοδότης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, όχι στις απαιτήσεις σου, αλλά ούτε καν στα δεδουλευμένα, αυτά που αξίζεις, γιατί και αυτός δεν έχει κάποιον να τον στηρίξει, αλλά αντιθέτως, το κράτος τον έχει εξαθλιώσει και αυτόν. Ξέρεις πως αργά ή γρήγορα θα στραφεί και αυτός σε φθηνά εργατικά χέρια. Κι έτσι, πηγαίνεις να εργαστείς, ξέροντας πως σχεδόν ποτέ, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αν είσαι γυναίκα, ζεις στα “δυτικά” και δεν εργάζεσαι, αγγίζεις τα όρια της εξαθλίωσης.

Ξέρεις γιατί; Γιατί όταν πας να αιτηθείς βοήθειας από την πολιτεία, βλέπεις πως προτεραιότητα δίνεται σε ομάδες και μειονότητες, αλλά σε εσένα που γεννήθηκες εδώ, ζεις εσύ και τα παιδιά σου εδώ, προσφέρεις εδώ, στηρίζεις την τοπική κοινωνία οικονομικά και με κάθε άλλο τρόπο, σου λένε πως δεν δικαιούσε βοηθήματος γιατί……

Γι΄ αυτούς τους λόγους λοιπόν, αν είσαι γυναίκα και ζεις στα “δυτικά” ή αν έχεις κάποια γυναίκα, κόρη, μάνα, αδερφή που ζει στα “δυτικά”, τώρα υπάρχει η λύση, όλα αυτά να αλλάξουν, Στηρίζοντας Εθνικό Μέτωπο στηρίζεις τα δικά σου πιστεύω, τον δικό σου τόπο και την καλύτερη ζωή που αξίζουμε όλοι.

Το Εθνικό Μέτωπο δίνει προτεραιότητα στον τόπο και στον άνθρωπο. Βγάζε μπροστά την Ελληνίδα και τον Έλληνα, ακούει, καταλαβαίνει, νοιάζεται και προωθεί τα “θέλω” τους.

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link