Σαλαμίνα και Τήλος: η κακή και η καλή διαπόμπευση.
Της Ιωάννας Καραδήμα
Ζούμε στην χώρα του παραλόγου . “Σιγά, κάτι μας είπες τώρα”, ίσως σκεφτεί κάποιος. Το γνωρίζουμε ίσως όλοι ότι το παράλογο έχει κυριαρχήσει σε μεγάλους τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου βίου. Εκτός όμως από το παράλογο, έχει κυριαρχήσει και το παράνομο σε αυτή τη χώρα και κοινωνία. Ποιο σωστά θα ήταν να πούμε ότι ο νόμος εφαρμόζεται επιλεκτικά, ανάλογα με τις διαθέσεις των τηλεπαραθύρων αλλά και των τάσεων στα κοινωνικά δίκτυα.
Την προηγούμενη εβδομάδα στη Σαλαμίνα ένας πολίτης έσωσε μία κοπέλα από έναν επίδοξο βιαστή, ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος παρόλο που είχε καταδικαστεί επανηλειμένα στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα. Ο πολίτης που έσωσε την κοπέλα, αφού έριξε μερικές ψιλές στον δράστη, έβγαλε ένα βίντεο από το κινητό του και το ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.
Αυτό ήταν. Η όλη συζήτηση έφυγε από το ζήτημα του βιασμού, από την έλλειψη αστυνόμευσης και μετατέθηκε στο ζήτημα της αυτοδικίας αλλά και στο βίντεο με το οποίο φαίνονταν το πρόσωπο του δράστη. Τελικά, ο πολίτης που εν απουσία αστυνομίας έσωσε την κοπέλα, διώκεται για το βίντεο και την σε κοινή θέαση του προσώπου του βιαστή.
Την περασμένη Πέμπτη, στο μικρό νησί της Τήλου, έφτασε μία καραβιά με ” πρόσφυγες ” που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα. Στην ακτή, το ταξί, συγνώμη σκάφος του Λιμενικού, το περίμενε η δημαρχέσα του νησιού. Βρέθηκε όμως και μία πολίτης η οποία έβγαζε βίντεο το γεγονός και ακούστηκε να λέει ” γυρίστε τους πίσω ” . Τί ήθελε και εξέφρασε άποψη. Η δημαρχέσα θύμωσε, επειδή κάποιος της χάλασε το πολυπολιτιστικό σόου της και ωσάν πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο είπε στην γυναίκα: ” αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς “. Όχι μόνο αυτό, αλλά την ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας το όνομα της και κάνοντάς της βορά σε όλα τα αντιρατσιστικά τσακάλια του διαδικτύου.
Άν νομίζετε ότι η δημαρχέσα διώκεται για αυτήν την δημόσια έκθεση ενός πολίτη, είστε γελασμένοι. Ένας δημόσιος άρχοντας εκθέτει έναν απλό πολίτη επειδή διαφώνησε μαζί του. Διαφώνησε μάλιστα στην ύπαρξη μίας παρανομίας. Την είσοδο δηλαδή στη χώρα, παράνομα, ατόμων που με βάση το διεθνές δίκαιο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν δικαιούνται το δικαίωμα του ασύλου.
Η δημαρχέσα της Τήλου, η κ. Καμά, είναι ανθρωπίστρια όμως και μπορεί να λέει ότι η παρανομία είναι ” ανθρωπισμός ” και να ασκεί παρανομία σε πολίτη που εξέφρασε την άποψη του. Η δημαρχέσα αυτή πάλι, μπορεί να έχει κάνει το νησί της φέουδο ΜΚΟ και να μιλά εκ του ασφαλούς. Γιατί στην Τήλο δεν υπάρχει δομή μόνιμης κράτησης των αιτούντων ασύλου και αυτοί μεταφέρονται σε δομές της ενδοχώρας, ώστε να ασκούν εκεί το πλούσιο… κοινωνικό έργο τους.
Μην ακούσω λοιπόν το ” μα καλά δεν υπάρχει Εισαγγελέας;” Αυτοί υπάρχουν και ασκούν τον νόμο όπου και όπως συμφέρει την αριστερή υποκουλτούρα της αντικατάστασης πληθυσμού με τις ευλογίες της ΝΔ. Γιατί το είπαμε και θα το ξαναπούμε το πως στην Ελλάδα, η δεξιά κυβερνά και η αριστερά αποφασίζει.
Ιωάννα Καραδήμα, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής.
No Comments