Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Στην Ελλάδα το 2022

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Στην Ελλάδα το 2022

MANOS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022


Να ζει κάποιος στην Ελλάδα το 2022 αποτελεί εγχείρημα παράτολμο, παρακινδυνευμένο, χρειάζεται μεγάλη δόση τύχης «καλής» αν επιβιώσει, «κακής» αν βρεθεί την λάθος ώρα στο λάθος σημείο.

Το μεγάλο πρόβλημα πια είναι ότι στην Ελλάδα του 2022, πάντα είναι λάθος η ώρα, και όλη η επικράτεια αποτελεί επικίνδυνη επιλογή.

Από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο όπου συνήθως διαρκεί ο χειμώνας (πλέον έχουμε δύο εποχές), μπορεί να παρασυρθεί κάποιος από χειμάρους, να πλημμυρίσει το σπίτι του, να καταστραφεί το αυτοκίνητό του ή αν ρίξει λίγο χιόνι να παγώσει, να μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα,αποκλεισμένος και αβοήθητος για πολλές ώρες ή και μέρες ακόμα και στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας.

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο κάποιος που μένει εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων – του Κέντρου δηλαδή- ζει πλέον με τον καθημερινό φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς, φοβάται και τρέφει εχθρικά αισθήματα για τον άνεμο (ακόμη και για τα πεύκα, αφού τώρα τελευταία μάθαμε ότι φέρουν μεγάλη για την καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου!) διότι γνωρίζει ότι λίγο αεράκι είναι ικανό να καταστρέψει τη ζωή και την περιουσία του σε μερικές ώρες.

Πλέον οι ξένοιαστες μέρες στην εξοχή για λίγη δροσιά το καλοκαίρι ή λίγο χιόνι τον χειμώνα αποτελούν γλυκές νοσταλγικές αναμνήσεις.

Οι ολιγοήμερες πια διακοπές στα αιγαιοπελαγίτικα και στα ιόνια νησιά αποτελούν, όσο περνούν τα χρόνια, πολυέξοδη επιλογή που την πραγματοποιούν όλο και λιγότεροι συμπατριώτες μας.

Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν οι άνθρωποι που δεν σέβονται τον εαυτό τους, το φυσικό περιβάλλον όπου τους φιλοξενεί και τους επιτρέπει να ζουν, που δεν σέβονται τη γη των προγόνων τους ούτε τους ένδοξους προγόνους τους.

Που πουλάνε τη ζωή τους φτηνά σε αυτούς που τους τάζουν δουλίτσες, βόλεμα, επιδόματα, δάνεια, επιδοτήσεις (όλα τα έχει ο μπαξές) αδιαφορόντας για αξίες, ιδανικά, για τη φύση, τον συνάνθρωπο. Ζουν σαν φοβισμένα ποντίκια στα πολυτελή κλουβιά τους και ζητούν έλεος από τον Θεό που περιφρονούν και τη φύση που καταστρέφουν με μανία εδώ και εκατοντάδες χρόνια!

Γιάννης Βορδόχειλας

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link