Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Εκδήλωση για τον Ίωνα Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη.

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Εκδήλωση για τον Ίωνα Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη.

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα διανοητή, διπλωμάτη και συγγραφέα, Ίωνος Δραγούμη, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, πάντοτε ανήμερα της ημερομηνίας της δολοφονίας του, στον χώρο του πάρκου ΧΑΝΘ, στον ανδριάντα του, απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο.

Τη φετινή εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Μνήμης Ίωνος Δραγούμη (Γιάννης Κουριαννίδης), , του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» (Αλέξανδρος Ιωάννου), του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τετρακτύς» (Γιώργος Παπαφιλίππου), του «Πανελληνίου Αρχαιοπρεπούς Οπλιτικού Αγήματος Άρες Άναξ» (Σωκράτης Σιδηρόπουλος) και του Συλλόγου «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» (Πέτρος Νικολού).

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι  της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορείου Ηπείρου (ΣΦΕΒΑ), της Πανελληνίου Απελευθερωτικής Οργανώσεως (ΠΑΟ), ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής Γαβριήλ Αβραμίδης, ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Αντώνιος Γρέγος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστας Μελετιάδης και ο βετεράνος πολεμιστής του Πολέμου της Κύπρου (1974) Νίκος Αργυρόπουλος με τη σύζυγό του. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Εδεσσαίος συγγραφέας Δημήτριος Ε. Ευαγγελίδης, ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη και το ποιοι ήταν οι πραγματικοί ένοχοι, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του και κλείνοντας την ομιλία του έθεσε τον προβληματισμό προς όλους καλώντας μας να αναλογιστούμε και να στοχαστούμε πώς θα ήταν σήμερα η πατρίδα μας αν δεν δολοφονούνταν ή απεβίωναν «ξαφνικά» προσωπικότητες όπως ο Ι. Καποδίστριας, ο Ι. Δραγούμης, ο Ι. Μεταξάς, ο Αλ. Κορυζής και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων από φορείς και ο Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του Εθνικού Μετώπου, Αλέξανδρος Ιωάννου, κατέθεσε το Στεφάνι για την Επιτροπή Μνήμης. 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. 

Οργάνωση Θεσσαλονίκης του Εθνικού Μετώπου. 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link