Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Η ” απαγορευμένη” παρέμβαση Καραδήμα για το Μενίδι. 

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η ” απαγορευμένη” παρέμβαση Καραδήμα για το Μενίδι. 

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου έγινε στο Μενίδι η 15η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Ώπως συνηθίζεται στις συνεδριάσεις που γίνονται στους κατά τόπους Δήμους της Αττικής, τον λόγο παίρνουν πρώτα οι διάφοροι τοπικοί φορείς, οι οποίοι εκθέτουν προβλήματα της περιοχής τους. Μετά από αυτούς τον λόγο έχουν οι εκπρόσωποι, συνήθως οι επικεφαλείς, των διαφόρων περιφερειακών παρατάξεων που τοποθετούνται για τα όσα άκουσαν. 

Κρυβόμενο πίσω από την ορολογία ” επικεφαλής παράταξης ” , το προεδρείο της Περιφέρειας Αττικής αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στην ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλο, Ιωάννα Καραδήμα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο αριθμός των ανεξαρτήτων Περιφερειακών Συμβούλων πλέον, ξεπερνά τον αριθμό των Συμβούλων διάφορων παρατάξεων στην Περιφέρεια Αττικής. Παρόλα αυτά, το Προεδρείο αρνείται για ” διαδικαστικούς ” λόγους να τους δώσει βήμα. Σας παραθέτουμε την παρέμβαση της κ. Καραδήμα για τα προβλήματα στο Μενίδι , από το  περιεχόμενο της οποίας, αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί δεν έπρεπε να ακουστεί. 

” Οι Αχαρνές, το Μενίδι είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολλά δυστυχώς προβλήματα. Έργα που καθυστερούν ανεξήγητα, περισσότερο από τις συνηθισμένες καθυστερήσεις του δημοσίου τομέα. Το παράδειγμα της διαμαρτυρίας των κατοίκων της οδού Μοιρών είναι ένα από τα πολλά αυτά έργα που δεν τελειώνουν ποτέ στην πόλη αυτή. 

Θέλετε να μιλήσουμε για τα αντιπλημμυρικά; Μόλις πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος , κ. Οικονόμου, μας έλεγε ότι λύθηκε το πρόβλημα με τις πλημμύρες στο Μενίδι. Για να πλημμυρίσει μετά από λίγες ημέρες και πάλι το Μενίδι με τις πρώτες βροχές καθώς ακόμα ο αγωγός δεν έχει φτάσει στην οδό Πάρνηθος, η οποία ακόμα δεν έχει φρεάτια. Μόλις δε εχθές 25η Ιουνίου, το άλλο  αντιπλυμμηρικό έργο στην θέση Καναπίτσα πήρε μία ακόμα παράταση για την παράδοση του, έργο που φτιάχνεται από το 2019.  

Θέλετε να μιλήσουμε για τις σχολικές αίθουσες; Να μιλήσουμε λοιπόν και να πούμε για το 21ο Δημοτικό σχολείο που ακόμα κάνει μαθήματα σε λυόμενα από τον σεισμό του 1999 και ενώ το κτήριο του έπρεπε να παραδοθεί το 2021 , ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και έγινε νέα ανάθεση για την παράδοση του για το 2027, χωρίς κανένας έλεγχος να έχει γίνει για τις καθυστερήσεις και το που πήγαν τα χρήματα για την συνεχιζόμενη κατασκεύη του.   

Μιας και μιλάμε όμως για σχολεία και αίθουσες να πούμε και για τις αδέσποτες σφαίρες που βρίσκουν οι μαθητές στις αυλές, να θυμηθούμε και και τον μικρό Μάριο που, Ιούνιος ήταν, του 2017 όταν έχασε τη ζωή του από μία τέτοια αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του. 

Φτάσαμε έτσι στο σοβαρότερο πρόβλημα του Μενιδίου, την εγκληματικότητα και την γκετοποίηση. Γιατί δυστυχώς κάποιοι θέλουν το Μενίδι, και άλλες βέβαια περιοχές, άντρο ανομίας. Γιατί καλά είναι τα έργα, έστω αυτά που γίνονται, όμως ας πάμε το βράδυ μία βόλτα στην Αγιά Σωτήρα, στον Άγιο Αθανάσιο, στην  γειτονιά που συνορεύει με το Ζεφύρι. Εκεί θα δούμε το Μενίδι με το εμπόριο   ναρκωτικών, τους χρήστες που έρχονται από όλη την Αθήνα για την δόση τους και φυσικά θα δούμε και τις συμμορίες αυτών που ορισμένοι, εμμονικά, θέλουν να τις λένε, των δήθεν,ευπαθών ομάδων. 

Δήμος, Περιφέρεια, κεντρική εξουσία οφείλουν να δώσουν ασφάλεια και αξιοπρέπεια στους κατοίκους του Μενιδίου, γιατί δεν τους αξίζουν ούτε η αδιαφορία, ούτε οι πλημμύρες, ούτε οι συμμορίες, ούτε ο φόβος. Κύριε Περιφερειάρχη να σας θυμίσω ότι Αττική είναι και το Μενίδι καί ο Ασπρόπυργος καί το Ζεφύρι καί οι γκετοποιημένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, δεν είναι μόνο η παραλιακή ριβιέρα, όπως την λέτε . “

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link