Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Η δομή στα Σεπόλια και το μεταναστευτικό πρόβλημα

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η δομή στα Σεπόλια και το μεταναστευτικό πρόβλημα

Το Εθνικό Μέτωπο δίπλα στους κατοίκους. 

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην δομή ” ασυνόδευτων ανηλίκων ” στα Σεπόλια, ανέδειξαν την πραγματικότητα του μεταναστευτικού προβλήματος. Μία πραγματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία αλλά δεν αναδεικνύεται σκόπιμα, τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες στις γκετοποιημένες γειτονιές αλλά και όπου υπάρχουν δομές μεταναστών. Γιατί το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο, όπου γίνεται η είσοδος των λαθρομεταναστών αλλά υπάρχει, εξίσου έντονο, εκεί που μεταφέρονται αυτοί. 

Τα ” ασυνόδευτα ανήλικα ” , ούτε ασυνόδευτα είναι καθώς οι ΜΚΟ τα χρησιμοποιούν για την είσπραξη εκατομμυρίων ευρώ, ούτε όμως και ανήλικα καθώς με την αφαίρεση των χαρτιών τους, κανένας έλεγχος δεν γίνεται ως προς την ηλικία τους. Η συγκεκριμένη δομή στα Σεπόλια λειτουργεί εδώ και χρόνια και όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, συνεχώς δημιουργεί προβλήματα με τα συνεχή επεισόδια, το εμπόριο ναρκωτικών μέσα και γύρω από αυτήν, την υγειονομική βόμβα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, τον θόρυβο και την διαρκή απειλή που προκαλούν οι θαμώνες της στους κατοίκους. 

Την δομή αυτή την λειτουργεί η ΜΚΟ ” Ευρωπαϊκή Έκφραση ” , μία ΜΚΟ με ιδρυτή της έναν πολιτευτή της ΝΔ και η οποία, την τελευταία 15ετια έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ για την συγκεκριμένη δράση της. Είναι η ίδια ΜΚΟ που το περασμένο καλοκαίρι ήθελε να δημιουργήσει μία παρόμοια δομή στην Πετρούπολη και απέτυχε λόγω των μαζικών αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής. Η ίδια η ΜΚΟ όμως, τα κεντρικά της γραφεία τα διατηρεί στην οδό Ομήρου 54 στο Κολωνάκι, καθώς προφανώς τα στελέχη της δεν θέλουν να συναντούν την άθλια κατάσταση που οι πράξεις τους και τα κέρδη τους, δημιουργούν στις γειτονιές γκέτο της Αθήνας. 

Με τους κατοίκους. 

Το Εθνικό Μέτωπο με τη δράση και την παρουσία του έχει καταγγείλει το μεταναστευτικό τόσο στην εθνική του διάσταση με την αντικατάσταση πληθυσμού όσο και στην κοινωνική του με τα τεράστια ζητήματα ασφάλειας και υποβάθμισης που δημιουργεί. Ασφαλώς και δεν περιμέναμε το συγκεκριμένο επεισόδιο για να βρεθούμε δίπλα στους κατοίκους στα Σεπόλια και όλων των περιοχών που βιώνουν τα αποτελέσματα του μεταναστευτικού.  

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Μέτωπο, έκανε μία πολύ επιτυχημένη δράση στον Άγιο Μελέτη με ανάρτηση πανό και διανομή φυλλαδίων που έτυχαν θερμής ανταπόκρισης από τους Έλληνες της περιοχής. Και την Τετάρτη όμως, 15 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τα επεισόδια, κλιμάκιο του κόμματος βρέθηκε στα Σεπόλια, στον δρόμο και την γειτονιά της δομής. Τα στελέχη του μίλησαν με τους κατοίκους, διένειμαν υλικό και με κάθε τρόπο εξέφρασαν την υποστήριξη τους στις δράσεις αντίδρασης που θέλουν να πράξουν για το ζήτημα της ασφάλειας της ζωής τους. 

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη το μεσημέρι διατάχθηκε Εισαγγελική παρέμβαση για το ” ρατσιστικό επεισόδιο ” όπως το ονόμασαν. Αυτή η πράξη της Εισαγγελίας προήλθε από μία ενορχηστρωμένη παρέμβαση στα ΜΜΕ της Υφυπουργού Μετανάστευσης κ. Βούλτεψη αλλά και του ίδιου του Υπουργού, κ. Παναγιωτόπουλου που επανειλημμένα ανέφεραν τον, υποτιθέμενο, κίνδυνο ρατσισμού. Αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, να αδιαφορεί για τα προβλήματα των πολιτών, αρκεί να ρέει το παραδάκι από τις Βρυξέλλες, ώστε η χώρα μας να γίνει η χαβούζα των ανεπιθύμητων μεταναστών της Ευρώπης. Φυσικά, οι κάτοικοι των Σεπολίων και των γειτονικών περιοχών, δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω στις δράσεις διαμαρτυρίας τους καθώς, όπως τόνισαν και τα στελέχη του Εθνικού Μετώπου, η μαζική αντίδραση των κατοίκων της Πετρούπολης που απέτρεψαν την λειτουργία της δομής, οφείλει να γίνει ο οδηγός αντίστασης τους. 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link