Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Η Εκκλησία βρισκόταν σε 15ετές κώμα!

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η Εκκλησία βρισκόταν σε 15ετές κώμα!

Ο πραγματικός εθνικιστής, δεν χαϊδεύει ποτέ αυτιά, για να φανεί αρεστός. Αυτές είναι τακτικές και πρακτικές που ανήκουν στους ψηφοθήρες πολιτικάντηδες του δήθεν δημοκρατικού τόξου. Κάπου εδώ, λοιπόν, οφείλει κάποιος να τολμήσει να κάνει μιαν αποτίμηση, για την πολύ καθυστερημένη αντίδραση, με αφορμή το νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους, της ηγεσίας της Ιεραρχίας. Κι όχι μόνον γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά και για την τεράστια χαλαρότητα που επέδειξε η Εκκλησία σε μείζονα κοινωνικά θέματα, μετά τον θάνατο του Μακαριστού Χριστόδουλου, στις αρχές του 2008.

Δεν θέλω ν’ αναδείξω σε ποιους κύκλους ανήκε πολιτικά ο Ιερώνυμος και ποιος αβαντάρισε την υποψηφιότητά του, άλλωστε αυτά είναι γνωστά, σε όσους διαθέτουν ένα ελάχιστο μνημονικό. Αυτό που έκανε εντύπωση στη 1.5 και πλέον δεκαετία, που απουσιάζει η προσωπικότητα του Χριστόδουλου, είναι η τακτική της μηδενικής παρεμβατικότητας, όχι στα πολιτικά, αλλά στα κοινωνικά θέματα, από την πλευρά της Εκκλησίας. Ένα σώμα που διαθέτει ακόμα και σήμερα, παρά τις συνεχείς επιθέσεις, τεράστια δυναμική, στην ελληνική κοινωνία, βρέθηκε σε ένα τεχνητό κώμα, τα τελευταία 15 χρόνια, με αποτέλεσμα, να διευκολυνθεί η διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας. Μια Εκκλησία που θα υπενθυμίσω, πως και στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, πέρα από το ανθρωπιστικό κομμάτι στο οποίο βοήθησε, χάρη στην ατομική πρωτοβουλία ιεραρχών και όχι οργανωμένα, μάλλον ήταν χαρακτηριστικά απούσα.

Αυτό που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως η Εκκλησία, διευκόλυνε την σημερινή κυβερνητική παράταξη, να κάνει κομματικά παιχνίδια και κομματική προπαγάνδα στις πλάτες της. Κι είναι αυτός ακριβώς ο λόγος, που τεχνηέντως, όλο το συνταγματικό τόξο, έπεσε πάνω στην Εκκλησία, με το πρόσχημα, πως δήθεν, στις τάξεις των πιστών, υπήρχαν παρακλάδια, επικίνδυνων, για το σύστημα φυσικά εθνικιστών. Είναι προφανές, πως οι γιαλαντζί δεξιοί που επισκέπτονται από τη μία τις Εκκλησίες, αλλά από την άλλη μεριά συμμετείχαν στις παρελάσεις των ομοφυλόφιλων και τώρα θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ανησυχούσαν, πως οι αγνοί πιστοί εθνικιστές, θα τους έβγαζαν στη φόρα. Η Εκκλησία, είναι η πίστη μας, το σύμβολο της πατρίδας μας. 

Κι είναι γνωστό, πως οι αγνοί εθνικιστές θυσιάζονται πάντα, για την πατρίδα και του Χριστού την Πίστη, την Αγία. Αυτό που επιχείρησαν να πράξουν τα συστημικά κόμματα του…δημοκρατικού τόξου, ήταν να καταπνίξουν αυτό το διάστημα των 15 ετών οποιαδήποτε φωνή, θα αντιστεκόταν στα σχέδια τους, για την διάβρωση της κοινωνίας και των ηθών, κολλώντας του την ταμπέλα του οπισθοδρομικού. Έτσι, αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες, έκαναν ανεμπόδιστα τη δουλειά τους, μέσα στην Εκκλησία με την ανοχή της! Όλα αυτά που επέτρεψε η κεφαλή της Ιεραρχίας να συμβούν, εδώ και 15 χρόνια, αποτελούν δική της ευθύνη.

Φυσικά η πλειοψηφία των Ιεραρχών επαναστάτησε με την τελική επίθεση της ίδιας της κυβέρνησης στο σώμα της. Αυτό το νομοσχέδιο, έχει ως μοναδικό γνώμονα, την ισοπέδωση των αξιών και των αρχών της θρησκείας μας. Σέβομαι και τιμώ τους αγώνες και την αντίσταση πολλών ιεραρχών, που αντιστάθηκαν λυσσαλέα, σε αυτή την απόπειρα. Όμως η αντίδραση της ηγεσίας της Εκκλησίας μας, είναι πολύ καθυστερημένη και ετεροχρονισμένη. Η πραγματικότητα είναι πως η Ιεραρχία, δεν είναι αντιμέτωπη, με αυτούς που επιτίθενται στο σώμα της, αλλά πρέπει να κοιτάξει μέσα στις τάξεις της και ειδικά στα υψηλά κλιμάκια, για το πώς επέτρεψε αυτή την πλήρη διάλυση και το ξεχαρβάλωμα των αρχών της, δίχως την παραμικρή αντίδραση, από την ώρα που έφυγε από τη ζωή ο Χριστόδουλος.

Μπουγάς Τρύφων, μέλος Εθνικού Συμβουλίου Εθνικού Μετώπου 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link