Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Η συζήτηση για τους νέους Έλληνες που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η συζήτηση για τους νέους Έλληνες που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια


MANOS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023


Η έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Μακεδονίας τροφοδότησε νέες συζητήσεις σχετικά με το πρόβλημα της αποδημίας, μεγάλων ρευμάτων ιδιαίτερα κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Η απάντηση, που προξένησε ιδιαίτερη ανησυχία ήταν αυτή που αφορούσε το 33% που ισχυρίστηκε ότι θα αρνηθεί να υπερασπιστεί τη χώρα στο εξωτερικό αλλά και η απάντηση ότι η μεγάλη μάζα των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει.
Ασφαλώς η έρευνα που αφορούσε σε δείγμα πεντακοσίων ατόμων δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτική, επίσης θα πρέπει να αξιολογήσουμε την περίπτωση η συγκεκριμένη έρευνα να αποσκοπεί στην διαμόρφωση συνθηκών, το γεγονός όμως ότι πρέπει να μας απασχολήσει τι θα γίνει με ένα τμήμα των Ελλήνων που εργάζεται στο εξωτερικό και δεν προσφέρει παρά ελάχιστα στην πατρίδα και ταυτοχρόνως σταδιακά απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Πολλοί από αυτούς παραμένουν για δεκαετίες, παντρεύονται , πολλές φορές με συζύγους άλλης εθνικότητας και τελικώς τους στερείται η πατρίδα.
Η πολιτική εξουσία της μεταπολιτευτικής περιόδου έχει την απόλυτη ευθύνη για την σύγχρονη αυτή αιμορραγία του Ελληνισμού. Αποστέρησε τους φυσικούς πόρους από το Ελληνικό κράτος, παρέδωσε την οικονομία στα καρτέλ και τα ληστρικά funds, εγκαθίδρυσε τον παραγοντισμό και την αναξιοκρατία, παρείχε μέσω της Ε.Ε την εύκολη λύση για δουλειά στο εξωτερικό, έστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα που είχαν σπουδάσει στην Ελλάδα με έξοδα Ελλήνων προκειμένου να τα αξιοποιήσουν άλλες χώρες.
Η βολική εξέλιξη για την επιδιωκόμενη “αντικατάσταση πληθυσμού” με την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων αλλογενών, όχι μόνο ήταν σχεδιασμένη αλλά και συνεχιζόμενη καθώς κανείς εκ των κυβερνώντων δεν επιθυμεί την επιστροφή. Η όλη σχέση πολιτικής ,οικονομίας, θεσμών και κοινωνικού κράτους χρειάζεται πλήρη ανάπλαση καθώς οι λόγοι , όπως δείχνει και η έρευνα είναι άμεσα σχετιζόμενοι με την επικρατούσα κατάσταση. Το πρόβλημα δηλαδή είναι πρωτίστως πολιτικό. Μια άλλη Ελλάδα με εθνική οικονομία που θα απασχολεί σε όλους τους τομείς της και στην έρευνα τους εργαζομένους της . μια άλλη Ελλάδα που θα αξιοποιεί τον πλούτο της, μια άλλη Ελλάδα χωρίς προστάτες, με ενεργειακή αυτονομία, μια άλλη Ελλάδα με παιδεία και υγεία για όλους και κυρίως με αξιοκρατία, μπορεί να φέρει πίσω τα παιδιά της.


Χρήστος Αντωνιάδης

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link