Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Οικογενειοκρατία, κόμματα αρχηγών, παράγοντες και διαφθορά

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Οικογενειοκρατία, κόμματα αρχηγών, παράγοντες και διαφθορά


MANOS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023


Από τις πρώτες στοχεύσεις του εθνικισμού στο τέλος της δεκαετίας του 70 υπήρξαν η αποκαθήλωση των μόνιμων πληγών του Ελληνικού κράτους και της Ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Η οικογενειοκρατία με την παρουσία έντονη στην μεταπολεμική ζωή συνέχιζε την παράδοσή της. Σήμερα, πολλά χρόνια μετά και ενώ η μεταπολίτευση έδωσε πολλά πλήγματα στην πατρίδα και την κοινωνία, τα ίδια φαινόμενα παραμένουν πάντα κυρίαρχα.
Τα Τέμπη, αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που βασίζεται στις παραλείψεις, την αναξιοκρατία, την διαφθορά έγιναν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και υπουργίας Καραμανλή.
Τα ίδια ονόματα, η ίδια πολιτική…

Η οικογενειοκρατία που στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης βασίζεται στα μεγάλα όπλα που δίνει η εξουσία, είναι ένα από τα αίτια της παρακμής και της εξάρτησης. Οι οικογένειες που διαπλεκόμενες έχουν αποκτήσει πλούτο, διασυνδέσεις που εξασφαλίζουν και νέο πλούτο, προσβάσεις στα μέσα ενημέρωσης και προνομιούχο σχέση στα κόμματα εξουσίας που τα θεωρούν δικά τους και όσο συνεχίζουν την εξουσία τους τόσο παρατείνουν και την δική τους εξουσία. Όσο τα άθλια κόμματα που χρέωσαν την Ελλάδα, κατέστρεψαν τις αξίες της, οδήγησαν στην θέση της μόνιμης υποχωρητικότητας συνεχίζουν να αποτελούν διεκδικητές της εξουσίας τόσο οι ίδιες οικογένειες θα διατηρούν τα κληρονομικά τους προνόμια.
Ο αρχηγισμός των κομμάτων αυτών που άλλωστε επεκτείνεται παντού και δεν επιτρέπει κόμματα αρχών σε συνδυασμό με την οικογενειοκρατία και την διαφθορά, συγκροτούν ένα σύστημα απολύτως ξένο προ το εθνικό συμφέρον. Πρόκειται για το σύστημα που ωθεί κάθε μέρα περισσότερους Έλληνες είτε ως αντίδραση στην απομάκρυνση από την πολιτική είτε στο εξωτερικό για καλύτερη ζωή και συνθήκες αξιοκρατίας.
Αυτό το σκηνικό των οικογενειών στην πολιτική, στην επιστήμη, στις επιχειρήσεις αποτελεί καθεστώς. Αυτό είναι που αποτρέπει κάθε μέρα όλο και περισσότερους νέους από την πολιτική.
Αυτή την δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα δυστυχώς αναπνέουν και οι εθνικιστές γι’ αυτό δεν έχουν καταφέρει να αποδεσμευτούν από την λογική των μεσσιανικών θεωριών που τους κάνει να περιμένουν λύσεις από “αρχηγούς” ειδικών ικανοτήτων και αυλές που υποκαθιστούν τα πραγματικά κόμματα και κινήματα..
Η οικογενειοκρατία, ο νεποτισμός ο αρχηγισμός, εξακολουθούν να διαφεντεύουν την δημόσια ζωή. Παραμένει ζητούμενο η εξυγίανση του πολιτικού βίου, παραμένει ζητούμενο η αξιοκρατία ακόμα και εντός του κύκλου του πατριωτικού κινήματος.. Το Εθνικό Μέτωπο συνεπής συνεχιστής της εθνικιστικής πολιτικής φέρνει τα μηνύματα αυτά στην επικαιρότητα και καλεί σε νέους αγώνες για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημιουργική, υπερήφανη.


Γιώργος Βεργιάννης
Μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link