Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Ο Cash-ελάκης και η συνέχεια του PAX AMERICANA

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Ο Cash-ελάκης και η συνέχεια του PAX AMERICANA


MANOS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023


Η μεταπολίτευση είναι η τέταρτη ιστορική περίοδος της Ελλάδος και η πιο μακροβιότερη, καθόσον από την πτώση της δικτατορίας και έπειτα η καθεστηκυία τάξη της γενιάς του πολυτεχνείου (ως συνέχεια της γενιάς του 68′) διαχειρίστηκε την Ελλάδα ως ένα οικόπεδο στο οποίο η radical chic κουλτούρα της αριστεράς είχε εισχωρήσει πλέον στην τεχνοκρατική δομή της εξουσίας. Οι ”αγωνιστές” του Πωλείται-χνειου από τα πλακάτ, τις γραφομηχανές και τις γιάφκες του Ρήγα Φεραίου έγιναν εν μια νυκτί οι θεματοφύλακες μιας δυτικίζουσας και όχι δυτικής δημοκρατίας η οποία λειτουργούσε αφαιρετικά γύρω από την εθνική ταυτότητα των χωρών οι οποίες ανήκαν στο δυτικό μπλοκ μετά τον χωρισμό του κόσμου στην Γιάλτα. Ο λόγος απλός, η πλανητική πολιτική που ασκούσε η PAX AMERICANA ήταν στα πλαίσια ενός χαρακτήρα παρεμβατικού στα εσωτερικά των ”σύμμαχων” χωρών κάθε φορά και με ανανεωμένη ρητορική.


Το 50′ είχαμε τον κομμουνιστικό κίνδυνο, το 80′ μέχρι και αρχές 90′ τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία απειλούνται από δικτάτορες και παράφρονες φτάνοντας σήμερα στην δικαιωματική αριστερά η οποία βοηθά την συνέχεια της παρηκμασμένης Ουάσιγκτον μέσω της κάρπας που λέγεται “δικαιωματισμός”. Ο δικαιωματισμός λοιπόν αποτέλεσε την συνέχεια του ψυχρού πολέμου των ΗΠΑ, εφόσον πλέον το σοβιετικό μπλοκ είχε πέσει και πολιτικά έπρεπε ο Λευκός Οίκος να ανανεώσει την ρητορική του.


Ο Cash-ελάκης λοιπόν είναι προϊόν αυτής της αμερικανικής πολιτικής του ριζοσπαστικού δικαιωματισμού, του οποίου οι ρίζες βρίσκονται τόσο στην αριστερά όσο και στην νεοφιλελεύθερη απόκλιση της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την οποία έχουν γραφτεί τόσα πολλά άλλα λίγοι την έχουν κατανοήσει. Ο μελλοντικός αυτός ”Γιάπης” της Goldman Sacks που σαν άλλος Κόμοδος θα αναλάβει, ενδεχωμένος την πρωθυπουργία της Ελλάδος, καθ’ υπόδειξη της Αμερικής ούτως ώστε να ελέγξει έτι περαιτέρω την Βαλκανική, με επιλογή αυτή την φορά ενός νέο-φιλελεύθερου ο οποίος αναλαμβάνει την εξουσία του ευρωκομμουνιστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είχε δείξει δείγματα ”λιμπεραλοποίησης” από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα.


Η προ Cash- ελάκη εποχή είχε βρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα αμερικανικά Think Tank του Ομπάμα τα οποία ουσιαστικά χάραζαν την κυβερνητική πολιτική της νέο-αριστεράς γύρω από το κομμάτι της δόμησης κουλτούρας στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της ”καθυστερημένης” Βαλκανικής η οποία ”ζηλεύει” τις ΗΠΑ κατά Cash-ελάκη. Οπότε η εκλογή ενός νεοφιλελεύθερου ΛΟΑΤΚΙ στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανατροπή του πολιτικού status quo της Αριστεράς αλλά η φυσική εξέλιξη μιας κουλτουρομαρξιστικής παράταξης η οποία σαν λαμπαδιδρόμος του νεωτερισμού δίδει την δάδα, σε τεχνοκράτες όπως ο αμερικανοθρεμένος υπέρμαχος των ”δικαιωμάτων”. Ας μην ξεχνάμε πως η ταυτοτική αυτή κρίση γύρω από την μάχη των φύλων ξεκίνησε το 68′ στο Σαν Φρανσίσκο και ταξίδεψε μέχρι και τις μέρες μας στην Ευρώπη η οποία στα πλαίσια μιας φιλελεύθερης άνοιξης ενέταξε αυτή την πολιτική του ”ακαδημαϊκού” δικαιωματισμού στην επίσημη πλέον κρατική προπαγάνδα. Τα Gay parades τα οποία ήρθαν στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν κατά παρότρυνση της Αμερικανικής πρεσβείας η οποία χρηματοδότησε αυτές τις παρελάσεις μαζί με κολοσσούς του καπιταλισμού όπως η Motor Oil.


Άλλωστε στο φετινό gay pride έδωσε το παρών ο χρήσιμος ηλίθιος Τσούνης που παριστάνει τον πρεσβευτή, συνεπώς εδώ δεν έχουμε την νίκη κάποιων περιθωριακών απόψεων που βρίσκουν πάτημα στους Μποέμ κατά Αλαιν Ντε Μπενουά, αλλά μια συντεταγμένη πολιτική η οποία πραγματοποιήτε για τους λόγους που αναφέραμε.

Άρα ο Χόλιγουντιανός Cash-ελάκης είναι κομμάτι της Αμερικανικής κουλτούρας έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τον πόλεμο και γαλουχήθηκε από ακαδημαϊκούς όπως ο Χοφστάντερ και ο Πόπερ (όπου ο δεύτερος υπήρξε καθηγητής του Τζώρτζ Σόρος) αμφότεροι προπαγανδιστές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας. Ο δικαιωματισμός συνεπώς πλέον αποτελεί την επίσημη πολιτική της Ελλάδος την ίδια ώρα που η Τουρκία εργαλειοποιει εκ νέου το μεταναστευτικό και η ελλαδική κυβέρνηση Μητσοτάκη συζητά με τους Τούρκους γύρω από το θέμα των λαθρομεταναστών. Την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι από την Κύπρο μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ απειλούν κυρίαρχα κράτη η Ελλάδα αφενός κωφεύει και επικροτεί σιωπηρά τον τουρκικό ιμπεριαλισμό και αφετέρου ετοιμάζει την παράδοση μας σε έναν Αμερικανοτσολιά ο οποίος κάνει κριτική δήθεν στον Μητσοτάκη επειδή δεν συζητά την αναγνώριση του ψευδοκράτους ενώ και ο Μητσοτάκης είναι στην γραμμή του σχεδίου Αναν το οποίο πριν κάποια χρόνια το απέρριψαν οι Κύπριοι συμπατριώτες μας.


Εν κατακλείδι, η Δύση βρίσκεται σε παρακμή και μαζί με αυτή η Ελλάδα όχι γιατί ανήκει στη Δύση κατά Καραμανλή αλλά γιατί είναι η Δύση, είναι ο δυτικός πολιτισμός ο οποίος βασίστηκε πάνω στην αρχαία ελληνική σκέψη, οπότε αφού η Ελλάς δεν κατάφερε να σώσει την Δύση τότε θα καταστραφεί μαζί της αφού επέλεξε να πολεμήσει γύρω από την Βαστίλη της ούτως ώστε να επιβιώνουν επιβαλλόμενοι ”πολιτικοί” άνευ πολιτικής από την Αμερική όπως ο Cash-ελάκης που σαν άλλος Ανδρέας Παπανδρέου έρχεται από την Αμερική να μας σώσει τους ”δύσμοιρους” εδώ στην Ψωροκώσταινα. Και κάπως έτσι συνεχίζεται το PAX AMERICANA αλλά αυτή την φορά όχι από την κακή Δεξιά αλλά από την new age αριστερά της οποίας ο πρόγονος κάποτε έριχνε μούντζες στην Αμερικανική πρεσβεία, μάλλον τώρα για κάποιους υποστηριχτές της αριστεράς οι μούντζες θα γυρίσουν μπούμερανγκ εν είδει ουροβόριας μεταφυσικής. Ο Χολιγουντιανός λοιπόν διάττοντας αστέρας του Λευκού Οίκου ήρθε με λογική ετερόχθονα να ”εκσυγχρονίσει” τους αυτόχθονες αλλά αυτή την φορά η ΗΠΑ διάλεξαν την ιλουστρασιόν μορφή της αριστεράς ομπαμικού τύπου η οποία σιγά σιγά θα επιβληθεί και στην Ελλάδα.


ΩΣΕΙ ΝΕΡΩΝΕΣ ΑΠΑΘΕΙΣ ΕΝ ΘΕΩΡΕΙΟ

Τάσος Σοφούλης

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link