Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Πολλά κόμματα, πολλές μισθοδοσίες, καμία εθνική φωνή….

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Πολλά κόμματα, πολλές μισθοδοσίες, καμία εθνική φωνή….

Του Εμμανουήλ Ν. Κώνστα

Η τελευταία αναμέτρηση έδωσε μεγάλη δύναμη στην “Ελληνική Λύση” διατήρησε τη “Νίκη” και ανέδειξε τη “Φωνή της Λογικής”, ενώ είχαμε την παρουσία των “Πατριωτών” μέσω της επιρροής του Κασιδιάρη που έφτασαν το 1,42% για να εξαφανιστούν όπως εμφανίστηκαν. Ταυτόχρονα, εμφανίστηκαν και το κίνημα 21 καθώς και οι Συντηρητικοί” υπό τον γνωστό youtuber. Όλη αυτή η πολιτική γεωγραφία εμφανίστηκε στην κρίσιμη για την πατρίδα και την κοινωνία περίοδο όπου πολλοί έχουν καταλάβει τον ρόλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στράφηκε ο κόσμος προς τα κόμματα που αναφέραμε είτε μέσα από την προβολή που υπήρχε με δική τους πρωτοβουλία είτε μέσα από την προβολή που έδωσε το ίδιο το σύστημα προκειμένου να χειραγωγήσει τη λαϊκή ψήφο σε νερά που δεν δημιουργούν ανησυχίες για αυτό.

Έτσι, έχουμε ένα τοπίο που έχει διαμορφωθεί σήμερα πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες για εθνική – κοινωνική αντιπολίτευση.

Ας κάνουμε όμως μια ανατομία.

Η “Ελληνική Λύση” του Κυριακού Βελλόπουλου ένα ακόμα προσωποπαγές σχήμα, όπου γίνεται μόνον ό,τι θέλει ο Βελλόπουλος. Συνήθως ψηφίζει υπέρ των  νομοσχεδίων, απέχει χαρακτηριστικά από κοινωνικούς αγώνες και περιορίζει τον αντιπολιτευτικό του λόγο άλλοτε με κάποιες ομιλίες στη Βουλή και άλλοτε με τοποθετήσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές που πουλάει προϊόντα ανάμεσα στο χρόνο παρουσίασης των προϊόντων. Δεν έχει κομματική οργάνωση σε λειτουργία, δεν λειτουργούν όργανα απέχει από την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχει νεολαία, δεν πραγματοποιεί παρά ελάχιστες εκδηλώσεις. Καμία διαφάνεια δεν υπάρχει σχετικά με την λειτουργία και τα οικονομικά του κόμματος παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτείται από το 2019. Δεν έχουμε κανένα αναδεδειγμένο στέλεχος και έχουν απομακρυνθεί όσοι φαίνεται κατά καιρούς να άσκησαν κάποια επιρροή. Τοποθετείται από τα μέσα στην άκρα ή ριζοσπαστική δεξιά, ο ίδιος επιχειρεί να δείξει ό,τι εκφράζει κάτι μεγαλύτερο πάντα ασαφές και μονίμως γύρω από το πρόσωπό του. Σε κρίσιμες συνεδριάσεις όπως αυτή για την ΕΥΠ [ήρε το μέρος της κυβέρνησης που μάλλον τον διατηρεί σε μια άτυπη ομηρία. Δεν επιδιώκει να εντάξει μέλη ή στελέχη και διαχειρίζεται τις ψήφους με τηλεοπτικό τρόπο.

Οι “Σπαρτιάτες” ένα κόμμα ξεχασμένο αλλά χρηματοδοτημένο. Συνεχίζουν, παρά την απαγόρευση καθόδου ενώ έλαβαν και χρηματοδότηση. Τροφοδότησαν με ψηφοφόρους τον Βελλόπουλο την Λατινοπούλου και τη Νίκη καθώς τόσο η κοινοβουλευτική τους ομάδα υπήρξε απογοητευτική όσο και η ρήξη τους με τον Κασιδιάρη που τους έβαλε στη Βουλή, τους κατέστησε τελικά αντιπαθείς στο ακροατήριο και απογοήτευσε βαθιά. Βουλευτές που τα ονόματά τους ήταν και παραμένουν άγνωστα, συνεχίζουν να μισθοδοτούνται έως την τελική δικαστική απόφαση, που την κρατά η κυβέρνηση ως εναλλακτική για εκλογές ή για νέο πολιτικό γεγονός. Η συντριπτική αποτυχία του Κασιδιαριακού εγχειρήματος για παρένθετο κόμμα έπληξε τον εθνικό χώρο και δημιούργησε νέες ομάδες που βρήκαν κουτάλα. Η απουσία των “Σπαρτιατών” από κάθε εθνική δράση είναι χαρακτηριστική. Πολύ βολική εξέλιξη για το σύστημα. Οι βουλευτές παρά τον Στίγκα είναι τώρα μόλις πέντε. Αυτοί που διαφώνησαν  είχαν άραγε ιδεολογικά κίνητρα, οδηγίες Κασιδιάρη, η αδυναμία οικονομικής συνεννόησης. Κάποτε θα μάθουμε. Έργο ανύπαρκτο.

Η “Νίκη”, ένα ιδιόρρυθμο πολιτικό σχήμα που εμφανώς αδυνατεί να εκφράσει την κοινωνία και περιορίζεται σε ειδικό ακροατήριο. Αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι του πολιτικού χριστιανισμού. Έχει μεν δομή αλλά είναι κλειστό στην ευρύτερη κοινωνία ενώ έχει όργανα σχεδόν μυστικά. Μακριά από τς σύγχρονες επιταγές έκφρασης ενός εθνικού κινήματος. Εξέλεξε ως ευρωβουλευτή ένα γνωστό ηθοποιό, άγνωστο στους εθνικού αγώνες προφανώς υπακούοντας στους κανόνες δημοσιότητας που δείχνει την συστημική επιρροή. Οι μονές άραγε είχαν εγκρίνει και καθοδηγήσει τον κύριο αυτό; Κοινοβουλευτικό έργο σχεδόν ανύπαρκτο. Μόνον διαμαρτυρίες.

Η “φωνή Λογικής” ένα ακόμα εντελώς κατασκευασμένο σχήμα με τερατώδη προβολή. Χωρίς όργανα , χωρίς στελέχη, αποτελούμενο από σελέμπριτυ β εθνικής εθνικής, 

Στη “Φωνή Λογικής’ τα πάντα περιστρέφονται γύρω από ένα πρόσωπο, χωρίς καμία προοπτική συγκροτημένου πολιτικού λόγου. Η παρουσία της Λατινοπούλου στην εκδήλωση των Σαμαρά , Καραμανλή και οι δηλώσεις ότι είναι κεντροδεξιά, δείχνουν την ολέθρια πορεία των ψηφοφόρων σε σχήματα που μαντρώνουν τους ψηφοφόρους και δίνουν την ευκαιρία στην ηγεσία τους για πολιτική καριέρα. Η περίπτωση της φωνής λογικής είναι επίσης δηλωτική της διάλυσης της κοινωνίας . Το κόμμα δεν διαθέτει καμία οργανωμένη βάση ή λειτουργία και κατά πάσα πιθανότητα δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει πλην της ανεύρεσης υποψηφίων για την εξυπηρέτηση της προέδρου… η σκανδαλώδης πορεία προβολής και χρηματοδότησης δεν υποψίασε τους εκλογείς, ένδειξη βαθιά παρακμής. Εθνική αντιπολίτευση με δηλώσεις στο τικ τοκ. Μπορείτε αν θέλετε να ακολουθήσετε και που ξέρετε μπορεί να ανατραπεί το σύστημα από την κεντροδεξιά…

Για τους υπόλοιπους που άλλωστε δεν λειτουργούν ούτε τυπικά μετά τις εκλογές αλλά καταλαμβάνονται από ιερή μανία προεκλογικά μήπως και αναλάβουν κάποιο ρόλο, τι να πει κανείς. Συντηρούν ένα ακροατήριο στο διαδίκτυο όπου διατυπώνουν αναλύσεις χωρίς ουσιαστικά δεδομένα και κυρίως χωρίς ιδεολογική οπτική. Έτσι, συναντά κανείς αποθεωτικούς ύμνους στον καπιταλισμό και ταυτόχρονα κριτική στην παγκοσμιοποίηση. Τρικυμία εν κρανίω. 

Αυτός ο πολιτικός χώρος που υπερψηφίστηκε από πολίτες με εθνικές ανησυχίες και αγανάκτηση σχετικά με την πορεία του τόπου, αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση αντιπροσώπευσης. Οι παθογένειες που διακατέχουν το αντιπροσωπευτικό σύστημα όπως τυχοδιωκτισμός, προσωπολατρία, έλλειψη παιδείας, συστηματική χειραγώγηση από κέντρα εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά και ο ρόλος προσώπων που αρνήθηκαν την ιστορική τους αποστολή και επέλεξαν να κερδίσουν χρήματα ή να αυτοπροβληθούν νοσηρά, έχουν οδηγήσει στην σημερινή κρίση. 

Το σύστημα είτε με τον ελεγχόμενο κατακερματισμό που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον πλουτισμό των επιτήδειων, είτε με την κατασκευασμένη ανάγκη για πατριωτικό κόμμα που θα έλθει από τους κόλπους της αμαρτωλής Νέα Δημοκρατίας, είτε με επίδοξους σωτήρες χωρίς παρελθόν και υπόσταση, αδυνατεί την προοπτική για μια ανατροπή υπέρ της πατρίδας. Αν, όλοι αυτοί που έχουν σήμερα κοινοβουλευτική παρουσία είχαν έστω και στοιχειώδη αντίληψη καθήκοντος θα έκαναν κάποια προσπάθεια συνένωσης. Όμως ο καθένας παίζει το ρόλο του. Σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται κάθε Ελληνίδα και Έλληνας να σταθμίσει ποιοι μπορούν, ποιοι θέλουν, ποιοι έχουν αποδείξει μέσα από την πορεία τους ΄ό,τι είναι ικανοί ν α φέρουν την ανατροπή. Όχι την ευκολία των δηλώσεων καταγγελίας στα κοινωνικά δίκτυα αλλά την ουσία μιας άλλης πολιτικής. 

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link