Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Συνέντευξη της Ιωάννας Καραδήμα στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Συνέντευξη της Ιωάννας Καραδήμα στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα

Η Ιωάννα Καραδήμα είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, επιχειρηματίας εστίασης, μητέρα και σύζυγος. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα κοινά έχοντας μία έντονη δραστηριότητα στον πατριωτικό χώρο. Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι υποψήφια με το Εθνικό Μέτωπο και με αφορμή αυτή την υποψηφιότητα τις θέσαμε τις παρακάτω ερωτήσεις. 

Κυρία Καραδήμα είστε υποψήφια με το Εθνικό Μέτωπο. Ένα κόμμα που στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου δεν συγκέντρωσε κάποιο ιδιαίτερο ποσοστό. Γιατί λοιπόν με το Εθνικό Μέτωπο και γιατί είστε υποψήφια;  

Θεωρώ ότι η συμμετοχή στα κοινά και η συνακόλουθη έκθεση που φέρει αυτό, είναι μονόδρομος για όποιον πιστεύει σε ιδέες και θέλει να αλλάξει κάτι. Να αλλάξει κάτι για την κοινωνία, το μέλλον των παιδιών μας και κυρίως για να είναι κάποιος συνεπής με τον εαυτό του. Ο καναπές είναι καλός και εύκολος, όμως η κριτική από αυτόν δεν φέρνει αποτέλεσμα. 

Το Εθνικό Μέτωπο υπηρετεί ιδέες και αυτές εκφράζει με την συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές αλλά και την δράση του όλο το προηγούμενο διάστημα από την προεκλογική περίοδο. Επιτρέψτε μου εδώ, μιας και και αναφερθήκατε στις εκλογές του Ιουνίου, να σας θυμίσω ότι το Εθνικό Μέτωπο δικαιώθηκε πλήρως με τη μη στήριξη του σε τυχοδιωκτικές πολιτικές, όπως αυτές των Σπαρτιατών. Πολιτικές που οδήγησαν σε ποινική και πολιτική ομηρία αλλά και σε μεγαλύτερη διάσπαση , σημαντικού μέρους του πατριωτικού χώρου, όπως τον χαρακτηρίζετε. 

Επιτρέψτε μου εδώ, να σας θυμίσω ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα που βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο και δεν φέρουν τα αρνητικά στοιχεία των Σπαρτιατών, όπως εσείς τα περιγράψατε. Σε τί διαφέρει από αυτά το Εθνικό Μέτωπο; 

Δηλώνει κάποιο από αυτά ότι είναι εθνικιστικό; Όχι. Έχει κάποιο από αυτά μία κάθετη αντίθεση στον πολιτικό και οικονομικό φιλελευθερισμό ; Όχι. Διατυπώνει κάποιο από αυτά την εθνική Ταυτότητα με βάση το Γένος; Όχι. Θα συνεχίσω λέγοντας πως ο αρχηγισμός, με τάσεις προσωπολστρείας είναι το κύριο χαρακτηριστικό πολλών από τις προτάσεις που αναφέρατε. Τέλος, και κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό, είναι ότι πολλές από αυτές τις προτάσεις θέλουν μια ΝΔ, λίγο πιο στα δεξιά της και όχι μία ανατροπή του συστήματος ιδεών που προωθεί τον δικαιωματισμό, την αποεθνικοποίηση και την αποιεροποίηση της ζωής και της κοινωνίας. Βέβαια, για να κάνεις ” πόλεμο ” ιδεών, προϋπόθεση είναι να έχεις ιδέες και όχι να αποζητάς μία ευκαιριακή ψήφο διαμαρτυρίας ή αποσυμπίεσης δυσαρεστημένων νεοδημοκρατών ψηφοφόρων. Τα πυροτεχνήματα λάμπουν πολύ αλλά σβήνουν και γρήγορα. 

Ποια είναι η εμπειρία σας στους λίγους, πρώτους, μήνες της συμμετοχής σας στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής; 

Με τον νόμο για την Αυτοδιοίκηση που ψήφισε η κυβέρνηση το 2019, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έχουν την απόλυτη πλειοψηφία και έτσι μπορούν να ψηφίζουν ότι θέλουν, χωρίς να εκφράζουν την θέληση της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η Περιφέρεια έχει γίνει ένας αγωγός στον οποίο μεταφέρονται κονδύλια από Υπουργεία και κοινοτικούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς. Η αντιπολίτευση παρεμβαίνει και η πλειοψηφία του κάθε Περιφερειάρχη την ακούει και ψηφίζει αυτό που θέλει. 

Είμαι υπερήφανη γιατί στη συνεδρίαση που έγινε στις 31 Ιανουαρίου τους θύμησα τα Ίμια και ” ανάγκασα ” σύσσωμο το συμβούλιο να κρατήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμή των νεκρών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Κρατάω και την παρέμβαση μου ενάντια σε ένα χαράτσι που έβαλαν στους πωλητές των λαϊκών αγορών. Στο άμεσο μέλλον, θα μπορούμε να μιλήσουμε και άλλα τέτοια θέματα.  

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν, τί ελπίζει από αυτές το Εθνικό Μέτωπο και εσείς προσωπικά ; 

Και οι 34 υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου δίνουν μία αγωνιστική μάχη για την Πατριδα και την κοινωνία και όχι έναν προσωπικό αγώνα. Τί ελπίζουμε λοιπόν; Να ενοχλήσουμε το πολιτικό σύστημα με την έκφραση των ιδεών μας που τίθονται ανοιχτά, χωρίς απολογίες και ” πατριωτικά ” ή δήθεν δεξιά φτιαδιδώματα. Αυτό που δεν ελπίζουμε, γιατί το έχουμε πετύχει ήδη, είναι να συσπειρώσουμε στελέχη και μέλη του εθνικού κινήματος με διάθεση για αγώνα και όχι αναζητητές καρέκλας και εκλιπαριστές λάικ στα κοινωνικά δίκτυα. 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link