Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Τα δολοφονικά λούνα πάρκ, τα νεκρά ψάρια στο Βόλο και μια νοσηρή νοοτροπία. 

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Τα δολοφονικά λούνα πάρκ, τα νεκρά ψάρια στο Βόλο και μια νοσηρή νοοτροπία. 

Του Εμμανουήλ Ν. Κώνστα

Τόσο η περιφερειακή όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και συνολικά οι μηχανισμοί του κράτους αποδεικνύουν καθημερινά την επικίνδυνη ανεπάρκειά τους. Η αδειοδότηση μονάδων όπως το δολοφονικό λούνα παρκ στη Χαλκιδική ξύπνησε μνήμες όταν πριν από λίγα χρόνια είχαμε ζήσει ανάλόγο περιστατικό στην Αργυρούπολη της Αττικής. Τα νεκρά ψάρια στον Βόλο που παρά τις εκκλήσεις κανένας δεν θεώρησε υποχρέωση του κατι να κάνει και σήμερα κινητοποιούνται και προσλαμβάνουν συνεργεία , είναι μια ακόμα πανηγυρική απόδειξη ότι όλα λειτουργούν σε μια κατάσταση ρουτίνας και η έννοια πρόβλεψη, είναι ανύπαρκτη σε όλα τα κλιμάκια.

Προσέξτε τη σπουδή με την οποία ο ένας δήμος μετά τον άλλο, κλείνει τις παιδικές χαρές προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν. Πρόκειται για τους δημάρχους και τους συνεργάτες τους που ομνύουν στο όνομα της Ευρώπης, κόπτονται για τον εκσυγχρονισμό αλλά βαθύτερα μεταφέρουν την νοσηρή νοοτροπία του εξουσιαστή, του κενόδοξου, του επιτήδειου. Προσέξτε το σοβαρό έλλειμα σε διαδικασίες ελέγχου που αντιμετωπίζει η δύσμοιρη Ελλάδα. Την ευκολία που λειτουργούν οι επιτροπές , που μπαίνουν οι υπογραφές, που γίνονται οι αναθέσεις…Έως ότου χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Η μαρτυρία του χειριστή του μηχανήματος ότι δεν είχε καμία γνώση γύρω από το αντικείμενο την ίδια ώρα που η Ελλάδα του Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι έχουμε ψηφιακό κράτος δείχνει πόσο τραγελαφικό είναι το κράτος που ζούμε.

Η Θεσσαλία έχει πληγεί. Η στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και των τεχνοκρατών δείχνει ότι η λογική της διεκπεραίωσης είναι αυτή που κυριάρχησε στο μυαλό τους και στις ενέργειές τους. Δεκάδες υπάλληλοι, πολλές υπηρεσίες, μηχανισμοί αυτοψίας και γνωμοδότησης αλλά  η οικολογική και οικονομική καταστροφή είναι και πάλι παρούσα.

Ας αναλογιστούμε την κρίση των θεσμών, των προσώπων και κυρίως την νοσηρή νοοτροπία που διατρέχει πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Είναι βαθύ πολιτικό πρόβλημα. Η ευκολία που επιλέγουμε ανάξιους αλλά και πόση προσφορά αναξίων υπάρχει. Εύκολες δηλώσεις, λαμπερά χαμόγελα, μεσσιανισμός με όρους κοινωνικών δικτύων και το κακό είναι εδώ!

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας 

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link