Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Του Δημήτρη Βαλασίδη

Το αρμόδιο εφετείο ακύρωσε την απαράδεκτη απόφαση του ειρηνοδίκη Φλώρινας, η οποία επέτρεπε να διδάσκεται η σλαβική διάλεκτος των Σκοπίων ως «μακεδονική» γλώσσα. Επίσης καταργεί την ΜΚΟ που ήθελε να επιβάλει στην Ελλάδα τα σκοπιανικά ως δήθεν “μακεδονικά”. Το συγκεκριμένο σωματείο, που εμφανίστηκε ξαφνικά στη Φλώρινα ως δήθεν «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», για να προωθήσει κάτι που το ίδιο αποκαλεί αυτοβούλως ως «μακεδονικά», οδηγείται πλέον σε λουκέτο.

Η υπόθεση ξεκίνησε με μια ακατανόητη απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας το 2022, που τώρα ακυρώνεται από το Εφετείο. Ηταν τότε που αναγνωρίστηκε το «σωματείο» για την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας, σε εφαρμογή δήθεν τηςπροδοτικής συμφωνία των Πρεσπών. Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας, με απόφασή του στις 27 Ιουλίου 2022, είχε εγκρίνει την ίδρυση του σωματείου, ωστόσο η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας Αναστασία Καλαϊτζή κατέθεσε ανακοπή, με το σκεπτικό πως η απόφαση αναγνώρισης του σωματείου παραβιάζει τη διεθνή Συμφωνία των Πρεσπών, με υπόνοιες για προσπάθεια δημιουργίας μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Οταν είχε ανακοινωθεί η έγκριση της αίτησης τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, έσπευσε αμέσως ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, συνομιλητης και φίλος των Τσίπρα και Μητσοτάκη να πανηγυρίσει για την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για «δικαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αισθάνονται δικαιωμένοι όλοι οι γνήσιοι Έλληνες και περισσότερο οι συλλογικότητες που είχαν συνταχθεί με την ανακοπή, μεταξύ των οποίων η Παμμακεδονική Ενωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας – Αυστραλίας, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Σύνδεσμος Προάσπισης Μακεδονίας – Θράκης, κλπ. Δικαιώθηκε επίσης ο αγώνας των εθνικιστικών οργανώσεων που με συγκεντρώσεις, ομιλίες και πορείες αντιτάχθηκαν στην απόφαση.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν αναγώριζε “μακεδονική γλώσσα” στην απαίσχυντη συμφωνία, την οποία και η κυβέρνηση της ΝΔ σέβεται και εφαρμόζει παρά τις εκατοντάδες παραβιάσεις από σκοπιανής πλευράς.

Δημήτριος Βαλασίδης

Συνταγματάρχης εα-Οικονομολόγος,ΜΒΑ-Συγγραφέας 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link