Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Δήλωση του Εμμανουήλ Κώνστα για τις εκλογές

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

εθνικιστικό κόμμα, εθνικό κόμμα εθνικό μέτωπο, ευρωβουλή, ευροεκλογές εθνικό μέτωπο υποψήφιοι, εθνικού μετώπου

Δήλωση του Εμμανουήλ Κώνστα για τις εκλογές

Δόθηκε ένας σκληρός αγώνας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ευχαριστώ όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες για την συνεισφορά τους στον αγώνα. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και οι εξελίξεις στον ευρύτερο εθνικό χώρο. Επίσης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για συνέδριο το φθινόπωρο. Ένα συνέδριο ενωτικό, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη. Θα εξεταστούν στρατηγική, τακτικές , νέα δεδομένα, οργανωτικά, ιδεολογικά και πολιτικά θέματα  Η ηγεσία του Εθνικού Μετώπου με πρώτο τον συντάκτη της δήλωσης έχουν γνώση και επίγνωση των δεδομένων και των αποφάσεων, Στην επιγραμματική αναφορά των αιτίων και των συνθηκών που οδήγησαν στο αποτέλεσμα, μπορούμε να αναφέρουμε την συμμετοχή μας πριν την ολοκλήρωση της οργανωτικής ανασύνταξης ( τα αποτελέσματα όπου υπήρχαν οργανώσεις ήταν σαφώς καλύτερα), τις νέες συνθήκες προεκλογικού αγώνα που έφεραν νέα οικονομικά βάρη *( παράβολο, νοηματική, νέα στούντιο), τον αποκλεισμό από συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και θέματα στρατηγικής της επικοινωνίας με την κοινωνία. 

Το Εθνικό Μέτωπο έχει αποδείξει στην διαδρομή του χρόνου την βαθιά προσήλωσή του στην ιδεολογία, την εξαιρετική ανθεκτικότητα που βασίζεται στην πίστη του για τα ιδεώδη που εκπροσωπεί και όχι σε ιδιοτελείς επιδιώξεις προσώπων ή ομάδων. Η παρουσία του σε θέση μάχης ήταν και παραμένει αυτονόητη. Η αποσύνθεση του πατριωτικού χώρου και εγκαθίδρυση πολιτικών σχημάτων που στο σύνολό τους αδυνατούν να εκφράσουν το ρεύμα εθνικής αφύπνισης είναι το έσχατο σχέδιο του συστήματος. Η επιτυχία του θα είναι προσωρινή. Ο Βελλόπουλος που τόσο έχει στηρίξει την κυβέρνηση, ο Βελλόπουλος της υπερψήφισης του μνημονίου, ήδη προτίθεται να συγκυβερνήσει. Η μεταβολή πολλών κινημάτων στην Ευρώπη προς μια συμβιβαστική πορεία είναι επίσης ανάλογης έμπνευσης με την ατυχή περίπτωση της κεντροδεξιάς ( σύμφωνα με δήλωσή της Λατινοπούλου). Για την εξάρθρωση του εθνικιστικού χώρου με τις παρένθετες λύσεις, τα αμφιλεγόμενα κόμματα και πρόσωπα, την οδυνηρή διχόνοια, το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει καμία ευθύνη. Με απόλυτη διορατικότητα είχαμε εκτιμήσει την απονομιμοποίηση, το σφάλμα των “παρένθετων” κομμάτων, τις πρόσφατες διεργασίες με κορυφαίους παράγοντες της εργολαβίας. Με τρόπο εξίσου οδυνηρό, ωριμάζει η ιδέα ενός ακηδεμόνευτου κινήματος μακριά από “μεσσίες” από αερόλιθους που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια, από ομάδες συμφερόντων. Αυτό τον προορισμό μιας κιβωτού των ιδεών, του πολιτικού λόγου και πάνω απ’ όλα της ηθικής υπόστασης θα τον διαδραματίσει το Εθνικό Μέτωπο. Ας προσέξουμε όσα συντελούνται στην Ευρώπη και ας ανασυνταχθούμε χωρίς καθυστέρηση γιατί φαίνεται ότι η επιλογή του συστήματος είναι ο έλεγχος των εθνικών κινημάτων. Το κοινοβουλευτικό παίγνιο της πλουτοδημοκρατίας ευνοεί το σχέδιο τους.

Οι καινούργιοι σύντροφοι που κερδίσαμε στον πρόσφατο αγώνα, οι παλιοί που ξαναβρέθηκαν στις τάξεις μας, οι γρανιτένιοι συναγωνιστές τόσων χρόνων που ποτέ δεν ήταν σε λίστες πληρωμών δημοσίων υπηρεσιών, τα παιδιά της νεολαίας με το καθαρό βλέμμα, είναι εδώ. Έτοιμοι για νέους αγώνες στην Ελλάδα που απειλείται και δεν θα σωθεί από τους εκλεκτούς των μέσων ενημέρωσης που κλήθηκαν να αντιπροσωπεύσουν τις εθνικές ιδέες. Κι αυτός ο αγώνας μας έφερε νέα δύναμη.  

Αναμένουμε δύσκολες μέρες καθώς το μπαράζ νέων κυβερνητικών αποφάσεων σύντομα θα ξεκινήσει. Το Εθνικό Μέτωπο θα παραμείνει η ελπίδα της πατρίδας.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου  

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link