Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Η ακρίβεια συντρίβει την κοινωνία – Απλά μαθήματα φιλελεύθερων κλοπών στην ενέργεια.

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η ακρίβεια συντρίβει την κοινωνία – Απλά μαθήματα φιλελεύθερων κλοπών στην ενέργεια.

 MANOS   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ   17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Τα όσα έχουν σημειωθεί στο χώρο της ενέργειας όπου η περίφημη απελευθέρωση και το χρηματιστήριο ρεύματος έχει οδηγήσει σε απελπισία όχι μόνο τα νοικοκυριά αλλά και την ίδια την οικονομία αφού στραγγαλίζει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια  με το ενεργειακό κόστος. Πριν την πολεμική δράση είχε ήδη απογειωθεί το κόστος και υπολογίζεται ότι η συμμορία των ιδιωτών που εκμεταλλεύονται την ενέργεια κατόρθωσαν μέσω των ελεγχόμενων συνεχών ανατιμήσεων να κερδίσουν ένα δισεκατομμύριο σε βάρος των καταναλωτών Οι εταιρίες που περιβόητες επενδύσεις τους υπήρξαν ελάχιστες, σχημάτισαν ένα νέο καρτέλ προκειμένου να συνεννοούνται και να επιτυγχάνουν πάντοτε αυξήσεις. Παράλληλα, η αναισχυντία τους είναι τέτοια που δεν αποδίδουν ούτε καν τις εισπράξεις των δημοτικών τελών. Αυτές είναι οι συνταγές του φιλελευθερισμού που δήθεν θα μείωνε το κόστος προς όφελος του λαού. 

Η επιλογή της Ε.Ε και του εγχώριου παρασιτικού καπιταλισμού να απελευθερωθεί η ενέργεια για αποκτήσουν εύκολα κέρδη καθώς η χρήση του ρεύματος είναι απολύτως υποχρεωτική, δεν είναι δείγμα ελεύθερης οικονομίας. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα οι επιχειρήσεις είναι λίγες και ο έλεγχος της αγοράς δεδομένος. Ακόμα και σε χώρες με τεράστια αγορά όπως οι ΗΠΑ  ο περιβόητος ανταγωνισμός δεν λειτουργεί. Παρά τα τεράστια πρόστιμα, παρά τις διαρκείς διαβουλεύσεις, οι ισχυροί έχουν τον πλήρη έλεγχο, Σπάνε τις εταιρίες σε πολλές μικρές, διαφεύγουν των ελέγχων, διαθέτουν άπειρους νομικούς ελιγμούς και πάντως εξακολουθούν να αποφασίζουν , να κερδοσκοπούν και τοποθετούν κυβερνήσεις.  

Η αποδεδειγμένη ανικανότητα, ανεπάρκεια, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης που εξαχρείωσε σκόπιμα με τον συνδικαλισμό και τον κομματισμό και τους παράγοντες που έπαιρνα τις δουλειές, έφεραν το κατάλληλο κλίμα για προχωρήσουμε στην “απελευθέρωση”. Έτσι, οι ίδιοι κλέφτες που ακόμα χρωστάνε εκατομμύρια στη ΔΕΗ βρέθηκαν να παριστάνουν τους επενδυτές στο χώρο της ενέργειας. Μια ομάδα συμφερόντων που την συναντάμε παντού στην Ελληνική οικονομία, στα μέσα ενημέρωσης, στα κατασκευαστικά έργα , στον αθλητισμό, στον τουρισμό, στο χρηματοπιστωτικό χώρο.

Η σχέση οικονομίας και πολιτικής στην Ελλάδα του 2022 είναι τόσο προφανής αλλά ταυτόχρονα και τόσο νόμιμη. Ακριβώς διότι το σύστημα έχει φροντίσει όλα να βρίσκονται σε ακολουθία, έτσι που η κλοπή να θεωρείται επένδυση και να καλείται το κράτος να ενισχύσει τον ευάλωτο που τον καθιστά ευάλωτο αυτό το ίδιο σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κατανοήσουμε την ανάγκη ανατροπής του παγερού σκηνικού και να αντιληφθούμε την άμεση και ουσιαστική διαπλοκή οικονομικών, πολιτικών, συμφερόντων εγχωρίων και ξένων.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link