Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Ποιος κυβερνά την Ελλάδα;

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Ποιος κυβερνά την Ελλάδα;


MANOS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023


Η τελευταία απόφαση του Άρειου Πάγου που δίνει την δυνατότητα για πλειστηριασμούς μετά από την πολυετή ταλαιπωρία τόσων χιλιάδων οικογενειών και εν μέσω σοβαρότητας ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, φέρνει και πάλι μπροστά μας το φάσμα της ανθρωπιστικής κρίσης. Η ταχύτητα καθαρογραφής της απόφασης και η τεράστια πλειοψηφία κατά την συνεδρίαση την ώρα που γνωρίζουμε την έκταση του φαινομένου και τις τραγικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία, μας πείθει ότι και η δικαιοσύνη βρίσκεται σε πλήρη απόσταση από την λαϊκή βούληση.
Για την ενέργεια αποφασίζουν όμιλοι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι τράπεζες έχουν πάψει να ανήκουν σε Έλληνες και δεν δανείζουν καμία μικρή επιχείρηση ενώ επιτίθενται στα νοικοκυριά και τις χιλιάδες των μικρών επιχειρηματιών και αγροτών, για την ενημέρωση αποφασίζουν λίγοι και πάλι όμιλοι ενώ η διατροφή έχει περάσει επίσης σε ομίλους που γδέρνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Αυτό πρέπει τελικά να είναι το ευρωπαϊκοό ιδεώδες αφού έχουν φροντίσει να το κατοχυρώσουν και νομοθετικά απαγορεύοντας κάθε κρατική επέμβαση και στρέφοντας τον ρόλο του μόνο σε γελοία επιδόματα που όμως η μεγάλη ανάγκη τα κάνει απαραίτητα. Αυτός ο εγκλωβισμός ήρθε σταδιακά και είναι σύμφωνος με το μεγάλο σχέδιο να περιοριστούν δραστικά τόσο η Ελληνική παραγωγή όσο και οι μικρές επιχειρήσεις καθώς και ο έλεγχος στρατηγικών τομέων ώστε να μπορεί ένα κράτος να ρυθμίσει την οικονομική ανάπτυξη του λαού του.
Οικογένειες που ελέγχουν την ενέργεια , έχουν και τηλεοπτικούς σταθμούς, έχουν εκτάσεις, έχουν επενδύσεις σε funds και ασφαλώς διατηρούν σχέσεις στενής συνεργασίας με την πολιτική εξουσία. Το πολίτευμα έχει αλλοιωθεί στην πράξη με όλους τους τρόπους αλλά οφείλει να προστατευθεί με περίεργες τροπολογίες. Η μόνη ελεύθερη πράξη που διαθέτει ο πολίτης στο οπλοστάσιό του είναι η ανάδειξη ενός ισχυρού και ακηδεμόνευτου κινήματος που μπορεί να τον εκπροσωπήσει στην καθημερινή πολιτική πράξη και στις κορυφαίες πολιτικές πράξεις όπως οι εκλογές. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο του Εθνικού Μετώπου που δεν έχει δεσμεύσεις, σε ομίλους, κυκλώματα ούτε προθέσεις εξουσιαστικής διάθεσης.
Αυτό το σαθρό μόρφωμα που έχει διαμορφωθεί στα πλαίσια της ώριμης πια μεταπολίτευσης χρειάζεται την διαδρομή, την ειλικρίνεια, την ρεαλιστική προσέγγιση και πάνω απ’ όλα την ΄πίστη των εθνικιστών που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο της εξάρτησης.


Κωνσταντίνος Ζαμάνης

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link