Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής με μόνο σκοπό τη ζημία

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής με μόνο σκοπό τη ζημία

 MANOS   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ   09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Ελλάδας διαπράττει σφάλματα με τη μορφή πρωτοβουλιών χωρίς καμία λογική εξήγηση. Δεν κατόρθωσε ούτε στοιχειωδώς να προστατεύσει την Ελληνική μειονότητα για την οποία ούτε σχέδιο υπήρχε και κυρίως κανείς σεβασμός από τους αντιμαχόμενους στρατούς και κυβερνήσεις,  Η πρωτοβουλία αποστολής οπλισμού χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα  στέρησε από την χώρα μια παρουσία ετών όπου υπήρχε μια γενική αποδοχή. Τώρα, η αποπομπή των Ρώσων διπλωματών προκειμένου να παρακολουθήσουμε τους δυτικούς συμμάχους είτε έγινε κατόπιν εντολής είτε είναι μέρος της πρωτοβουλίας μας έθεσε σε πρώτη στόχευση σκληρού πυρήνα αντιπάλων για την Ρωσία.

Η εξάρτηση που καθορίζει την πορεία της χώρας πήρε τα χρόνια του μνημονίου ξεκάθαρη εικόνα αλλά γίνεται στις μέρες Μητσοτάκη κατάσταση που θυμίζει τα πρώτα χρόνια του νέου Ελληνικού κράτους. Να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό η Νούλαντ υφυπουργός των ΗΠΑ τουρκικής καταγωγής, εκφράστηκε και εισηγήθηκε υπέρ των τουρκικών θέσεων για τα F16, η Τουρκία αλωνίζει διεθνώς ως ειρηνοποιός ενώ συνέρχεται οικονομικά ως πλυντήριο των κυρώσεων και η β κατηγορία σε διπλωματική αξιολόγηση μας έχει ήδη υποδεχτεί.

Το Εθνικό Μέτωπο που τόνισε τον Δούρειο ίππο μέσα από τον οποίο καταργήθηκε η εθνική κυριαρχία, υπογράμμισε επίσης ότι σε καμία περίπτωση το άθλιο και υποταγμένο πολιτικό σύστημα δε είναι άμοιρο ευθυνών. Πρωτοπόροι στην ξενοκρατία οι εγχώριοι πολιτικοί δίνουν περισσότερα από όσα τους ζητούνται για να επιβεβαιώσουν το λεχθέν από πρώην γνωστό πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής ότι πατρίδα μας είναι η Ευρώπη και ιδιαίτερη πατρίδα μας η Ελλάδα. Όπου Ευρώπη βλέπε Βρυξέλλες και απρόσωπη γραφειοκρατία και όπου ιδιαίτερη πατρίδα φανταστείτε αυτούς που ντρέπονται για τα χωριά τους. 

Η σημερινή εξωτερική πολιτική είναι μια σειρά άσκοπων και επιζήμιων πρωτοβουλιών κατά τα συνήθη χωρίς σχέδιο, προβλέψεις και στόχους.

Κωνσταντίνος Ζαμάνης 

Αξιωματικός ε.α 

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link