Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Συμπεράσματα από την εκλογική αναμέτρηση

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Συμπεράσματα από την εκλογική αναμέτρηση

MANOS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 24 ΜΑΪΟΣ 2023


Οι εκλογές της 21ης Μαϊου που δίνουν αμέσως τη σκυτάλη για τις επόμενες εξέπληξαν αλλά και επιβεβαίωσαν ορισμένα δεδομένα. Η συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι η αξιολόγηση και η μνήμη των εκλογέων δεν είναι περιορισμένη αφού το κόμμα αυτό ευθύνεται για μια σειρά από εθνικές περιπέτειες.
Ο ευρύτερος πατριωτικός χώρος εφόσον αθροίσουμε τις δυνάμεις που εμφανίστηκαν παρά τους αποκλεισμούς και τον κατακερματισμό αγγίζει το 20% και συνεχίζει να εκπροσωπείται με εσφαλμένο τρόπο λόγω της προχειρότητας και του τυχοδιωκτισμού που παρουσιάζουν γνωστές δυνάμεις. Ο εθνικιστικός χώρος μετά από τους άστοχους, απαράδεκτους χειρισμούς κατέστη τροφοδότης άλλων σχημάτων αναγκαστικά αφού δεν συμμετείχε. Το σύνολο των δυνάμεων του πατριωτικού χώρου θα αποτελούσε στην ουσία την μεγαλύτερη κοινωνική δύναμη που παραμένει στο περιθώριο λόγω της σύστασής του.
Η αποχή παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και φανερώνει την βαθύτατη απογοήτευση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού.
Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης σταθερότητας, της επικοινωνιακής παντοκρατορίας και της πλήρους έλλειψης αντιπολιτευτικού λόγου.
Η προεκλογική περίοδος παρέμεινε σε επίπεδο ευτελές αφού καμία ουσιαστική συζήτηση δεν έγινε για την αντικατάσταση πληθυσμού, την ανεργία και την ακρίβεια, για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, για το δημογραφικό.
Το Εθνικό Μέτωπο με ευθύνη και σοβαρότητα θα ανταποκριθεί στο αίτημα του πατριωτικού κόσμου για ουσιαστική εκπροσώπηση στην επόμενη αναμέτρηση.

Μάνος Κώνστας
Γ.Γ. Εθνικού Μετώπου

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link