Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Η Golden Visa στα Πατήσια

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η Golden Visa στα Πατήσια

Το κόστος απόκτησης της Golden Visa για τους αλλοδαπούς που την επιθυμούν αυξήθηκε στις 800.000 ευρώ. Μάλιστα! Μόνο που δεν ξέρει κανείς εδώ τώρα αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει.
Να κλάψει με τις πολιτικές ” ανάπτυξης” της κυβέρνησης που μόνο στόχο έχουν τον πλουτισμό των λίγων και την μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ξενοδοχείο για τουρίστες. Μία πολιτική, στο θέμα των ακινήτων, που οδηγεί στο ξεπούλημα της ελληνικής ιδιοκτησίας σε ξένους, δημιουργεί το στεγαστικό πρόβλημα με τα πανάκριβα ενοίκια και θα προκαλέσει την νέα φούσκα της οικονομίας. Φούσκα που όλοι ξέρουν ότι έρχεται και που θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στο σύνολο, της ήδη προβληματικής οικονομίας.


Από την άλλη, οφείλει κάποιος να γελάσει, όταν σκέφτεται τις συνθήκες που επικρατούν στα πολλά γκέτο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με την αλλοίωση της σύστασης του πληθυσμού, τις συμμορίες αλλοδαπών, τα μαχαιρώματα, τους πυροβολισμούς, τις επιθέσεις σε γυναίκες, το ναρκεμπόριο και τη σωματεμπορία. Τα ίδια συμβαίνουν και στις γειτονιές, πολλές και αυτές πλέον, με τις δήθεν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Μία κατάσταση επιδοτούμενη μάλιστα από την τσέπη του Έλληνα που βλέπει την ζωή του να κινδυνεύει, την περιουσία του να χάνει την αξία της και το μέλλον του να βρίσκεται στη φυγή από την γειτονιά που μεγάλωσε και στο ξεπούλημα όσο όσο της όποιας περιουσίας του.
Το σκηνικό είναι καλά στημένο και από καιρό. Πρώτα υποβαθμίζουν με αλλοδαπούς και παραβατικούς μία περιοχή, ρίχνουν αυτόματα τις τιμές, κλείνουν οι επιχειρήσεις, βάζουν και φόρους τύπου ΕΝΦΙΑ και αρχίζει το ξεπούλημα. Σε ημέτερους και αλλοδαπούς αγοραστές, οι οποίοι απλά αγοράζουν φτηνά για να πουλήσουν μετά ακριβά όταν η περιοχή, ξαφνικά, αναβαθμίζεται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Ομόνοια, η Κυψέλη, τα Εξάρχεια στην Αθήνα. Ακόμα και όμως όταν μία γειτονιά δεν αναβαθμιστεί, υπάρχουν οι λύσεις της Golden Visa, το rbnb και φυσικά τα επιδοτούμενα προγράμματα στέγασης των μεταναστών και των ευπαθών από το κράτος και τις ΜΚΟ.


Και οι Έλληνες; Αυτοί έχουν την επιλογή της πώλησης της ιδιοκτησίας τους, του τεχνητά πανάκριβου ενοικίου ή τέλος μίας φούσκας που με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει στην αγορά ακινήτων και θα είναι το ίδιο ηχηρή με αυτές του χρηματηστηρίου, της οικοδομής και των διακοποδανείων που οδήγησαν στα Μνημόνια.
Οι παραπάνω πολιτικές δημιούργησαν μία τεράστια αλλαγή ιδιοκτησίας από Έλληνες σε αλλοδαπούς. Ένας λαός που δεν έχει γη , σπίτι δεν έχει και ρίζες στον τόπο του και γιαυτό φεύγει ή αποδέχεται την κοινωνία πολτό της Παγκοσμιοποίησης. Εξάλλου για την φιλελεύθερη ΝΔ, ούτε το να μεταναστεύουν οι Έλληνες στο εξωτερικό είναι κακό, ούτε να υπάρχει μία ψεύτικη ανάπτυξη τύπου Golden Visa, που κλείνει τρύπες και στον προϋπολογισμό. Το να θεωρεί όμως κάποιος ότι η χώρα θα ζήσει από εξαγωγές πράσινης ενέργειας και ότι η Ελλάδα θα γίνει ένα μεγάλο Μονακό, αυτό ούτε νεοδημοκράτης δεν το πιστεύει. Απλά υπάρχει η ελπίδα πως θα μείνει κάτι από τα αποφάγια αυτής της ” ανάπτυξης ” και το πώς ο εμίρης της ελίτ θα αφήσει κάτι και στον κακομοίρη της κοινωνίας. Αλλά με ελπίδες, αποφάγια, pass, καλάθια και πρόνοιες δεν πληρώνονται οι φόροι, οι λογαριασμοί και κυρίως η αξιοπρέπεια. Με ολική αλλαγή της πολιτικής αυτής και των λίγων που κερδίζουν συντηρώντας της, τότε, κάτι μπορεί να γίνει.

Ιωάννα Καραδήμα, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link