Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

201 χρόνια μετά το μεγάλο ξεσηκωμό 

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

201 χρόνια μετά το μεγάλο ξεσηκωμό 

 MANOS   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ   24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Η εθνεγερσία του 1821 που οδήγησε στην ελευθερία και την σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους και την προώθηση του Ελληνισμού σε μια πορεία εθνικής ολοκλήρωσης είναι γεγονός μοναδικής σπουδαιότητας για τους Έλληνες αλλά και πηγή μεγάλων διδαγμάτων για την φύση του και την σημασία στον κόσμο και τον πολιτισμό. Οι Έλληνες, μόνοι αυτοί, εξεγέρθηκαν σε ένα αντίθετο προς τις επιδιώξεις τους διεθνές περιβάλλον απέναντι σε μια αυτοκρατορία και πέτυχαν αυτό που αρχικά φαίνονταν ακατόρθωτο. Η μεγαλοσύνη, ο ηρωισμός και σύνθεση πολιτικής και στρατιωτικής ικανότητας έφεραν την πολυπόθητη ελευθερία. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχαν πάψει να εξεγείρονται γιατί πάντοτε θεωρούσαν σημαντικότερη αξία την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την δική τους εθνική ζωή που ακολουθούσε μια πορεία αιώνων. Αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που καθόρισαν την επαναστατική δράση τα διαθέτουμε σε αφθονία. Αυτά που μας ξεχωρίζουν ακόμα και σε στιγμές μεγάλης παρακμής. 

Οι Έλληνες που μετά το 1821 ξεκίνησαν ένα διαρκή αγώνα ώστε να συμπεριλάβουν στο κράτος όλα τα τμήματα του αλύτρωτου έθνους, έδωσαν πολλές ακόμα φορές υψηλά δείγματα πολιτικής και πολεμικής αρετής. Πάντοτε όμως συνυπήρχε το στοιχείο του διχασμού, των ξενοκίνητων εγκάθετων, των θλιβερών απολογητών του ενδοτισμού και της ηττοπάθειας. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή. Η εθνική αυτογνωσία που στην σημερινή πολιτική τάξη είναι ανύπαρκτη θα πρέπει να πρυτανεύσει.

Αυτές τις ώρες, κάθε χρόνο και πιο πολύ φέτος πρέπει να στέφουμε το νου και την ψυχή μας στον Κολοκοτρώνη, στον Μπότσαρη, στο Νικηταρά, στην Μπουμπουλίνα, στη Μαντώ Μαυρογένους, στον Καραισκάκη, στον Αθανάσιο Διάκο, στον Παπαφλέσσα, αλλά και στους χιλιάδες ήρωες μάρτυρες που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν αλλά και σε όλους που πάλεψαν και πίστεψαν στην Εθνική Ελευθερία, στην Αιώνια Ελλάδα.

Η μεγάλη εθνική εορτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να εξετάσει κάθε Ελληνίδα και Έλληνας  τη σχέση με τη διαχρονική του κοινότητα : το έθνος και να δει πόσο μεγάλος, πλατύς και μακρύς είναι ο δρόμος του. Πάνω απ’ όλα ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό !

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link