Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Εκδήλωση τιμής στον Γεώργιο Γρίβα- Διγενή

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Εκδήλωση τιμής στον Γεώργιο Γρίβα- Διγενή

Με ευθύνη της Οργάνωσης Αθηνών και του Εθνικού Μετώπου Νεολαίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής στη μνήμη του αρχηγού της θρυλικής ΕΟΚΑ Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Προλόγισε ο σ. Γ. Βεργιάννης  μέλος του Π.Γ του Εθνικού Μετώπου τονίζοντας την σημαντική παρουσία του Γεωργίου Γρίβα καθώς και τις μετέπειτα εξελίξεις. Αναφέρθηκε επίσης στην σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ομιλήτρια Μαρία Ανδρέου αναφέρθηκε στον βίο του Διγενή με τους ιστορικούς σταθμούς της μεγάλης δράσης του. Ανέλυσε την δράση της ΕΟΚΑ και την απαράδεκτη προσπάθεια απαξίωσης που επιχειρεί το κατεστημένο στην Ελλάδα και στην μεγαλόνησο. Εξιστόρησε σημαντικούς σταθμούς καθώς και την βαθύτατη προσήλωση της Κύπρου πριν και κατά την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα στην Ένωση.. Τέλος, πρότεινε σειρά βιβλίων και ιστορικών ντοκιμαντέρ που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Στα ιστορικά γεγονότα αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου σ. Μάνος Κώνστας επισημαίνοντας ότι το όραμα της Ένωσης προδόθηκε, ότι ο ανεπανάληπτος αγώνας της ΕΟΚΑ αποδεικνύει την αξία του Ελληνικού έθνους αλλά και ότι έχουμε όλοι καθήκον να προβάλλουμε την ιστορική αλήθεια απέναντι στην θλιβερή και καθολική προσπάθεια του νοσηρού συστήματος να την παραποιήσει. Τόνισε επίσης την σπουδαία προσωπικότητα  του μεγάλου ήρωα – αρχηγού της ΕΟΚΑ και των αγωνιστών.

Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις στελεχών και φίλων. Η εκδήλωση έκλεισε με απόδοση τιμής στον Διγενή και τον εθνικό ύμνο.

Σε αίθουσα των γραφείων φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας για τους ήρωες της ΕΟΚΑ με πρωτοβουλία του Εθνικού Μετώπου Νεολαίας.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της πολιτικής εκδήλωσης στο Youtube:

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link