Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Η ιδεολογική και η χαμένη ψήφος. 

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η ιδεολογική και η χαμένη ψήφος. 

Του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου. 

Από την δεκαετία του 80′ η έκφραση ” χαμένη ψήφος ” ,στοιχειώνει όποιον βρίσκεται και ασχολείται με τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο. 

Τις δεκαετίες του 80′ και του 90′ όσοι δεν ψήφιζαν ΝΔ , για να φύγει το ” επάρατο ΠΑΣΟΚ ” , έριχναν χαμένη ψήφο. Και το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε κανονικά , με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. Την δεκαετία του 2000, χαμένη ήταν υποτίθεται η ψήφος που δεν πήγαινε στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, για να στηρίξει το κόμμα αυτό τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αμέσως μετά η μη ψήφος στη Χρυσή Αυγή ήταν χαμένη, για να πολεμηθεί, φυλακιστεί και εγκαταλειφθεί από κορυφαία  κοινοβουλευτικά στελέχη της αυτή, στην πορεία και στα δύσκολα. Πιο πρόσφατα, μόλις το περασμένο καλοκαίρι, όποιος δεν ψήφιζε Σπαρτιάτες πέταγε, υποτίθεται, την ψήφο του. Τα αποτελέσματα της μη πεταμένης αυτής ψήφου, τα βιώνουν αυτοί που την επέλεξαν ακόμα. Σήμερα, ο μπαχτσές της μη χαμένης ψήφου, δίνει πολλές ευκαιρίες. Τηλεπωλητές, ρωμιωσύνες, λογικές: διαλέξτε και πάρτε.  

Η διαφορά όσων επέλεγαν ιδεολογικά, την χαμένη ψήφο,από εκείνους που προτιμούσαν να την ” αξιοποιήσουν ” , βρίσκεται στο ότι οι πρώτοι είχαν ήσυχη την συνείδηση τους και δεν μετάνιωσαν ποτέ για αυτή. Οι δεύτεροι, με τις λίγες εξαιρέσεις των όσων είχαν υλικές ανταμοιβές, άνηκαν και ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων ” κοψοχέρηδων ” . 

Φτάνοντας μετά από αυτή την αναδρομή και τις τόσες ” στρατηγικές ψήφους ” στο σήμερα , έχουν αναρωτηθεί ποτέ όσοι δεν ψηφίζουν ιδεολογικά, τί θα συνέβαινε αν επέλεγαν να κάνουν την ψήφο συνείδησης και ιδεολογικής συνέπειας, πλειοψηφικό ρεύμα; Το ερώτημα αυτό δε ,το θέτει κάποιος που θεωρεί την εκλογική διαδικασία ένα μόνο, από τα διάφορα όπλα, του πολιτικού αγώνα. Εύχομαι λοιπόν στους στρατηγιστές της ψήφου, να μην μετανιώσουν για μια ακόμα φορά μετά τις 9 Ιουνίου. Για τους αγωνιστές, δεν έχω να ευχηθώ τίποτα,  γιατί στις 10 Ιουνίου θα συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για την Πατριδα και την κοινωνία. 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link