Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Η Πλατεία Ελευθερίας ανήκει σε όλους μας

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Η Πλατεία Ελευθερίας ανήκει σε όλους μας

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου, το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας από μέλη της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική», της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας (ΕΟΝ), της Λαϊκής Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης (ΛΑ.ΚΙ.Π.Θ.) και της « Ένωσης Θεσσαλονικέων», καθώς και στελέχη του Εθνικού Μετώπου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και τη συλλογή υπογραφών για το μείζον ζήτημα της μελλοντικής φυσιογνωμίας της Πλατείας Ελευθερίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης της Πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, στο κέντρο του οποίου θα τοποθετηθεί επιβλητικό μνημείο.
Ζητάμε ευλόγως να δημιουργηθεί στον χώρο αυτόν ένα κοινό μνημείο για όλους τους Έλληνες που γενοκτονήθηκαν, ασχέτως θρησκεύματος, εποχής και θύτη. Η ολιστική αυτή οπτική της ιστορίας μας πρέπει να βρει την έκφρασή της και στην περίπτωση της Πλατείας Ελευθερίας ώστε να μη γίνει επιλεκτικός διαχωρισμός των Ελλήνων ανάλογα με το θρήσκευμα.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης συγκεντρώθηκαν υπογραφές από περαστικούς που στήριξαν με τον τρόπο αυτό την πρωτοβουλία μας.
Στο Διαδίκτυο ήδη «τρέχει» σχετική πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών σε γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα:

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link