Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Μέτωπο ενάντια στην φιλελεύθερη και δικαιωματιστική επέλαση

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Μέτωπο ενάντια στην φιλελεύθερη και δικαιωματιστική επέλαση


SUPER USER ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023


Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ δείχνει ξεκάθαρα το τι έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας και η ελληνική κοινωνία. Περισσότερο ενδοτισμό στα εθνικά θέματα, περισσότερη “ανάπτυξη” μόνο για τους λίγους εκλεκτούς ολιγάρχες, περισσότερη αλαζονεία, περισσότερος δικαιωματισμός, περισσότερη συρρίκνωση των εισοδημάτων, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.


Η νέα κυβέρνηση έχει από όλα. Εκφραστές των θέσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ στα ελληνοτουρκικά, τον δικαιωματιστή Καιρίδη στο Υπουργείο Μετανάστευσης που πρώτο μέλημα του θα είναι, όπως δήλωσε, η ένταξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων μέσω παιδείας. Τον Βορίδη να έχει την εποπτεία στο Επικρατείας, τον Άδωνι στο Εργασίας για να κοντράρει τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν μείνει, τον πασόκο Φλωριδη στο Δικαιοσύνης για ακόμη περισσότερα νομικά μαγειρέματα, που τόσο γνωρίζουν να κάνουν τα “παιδιά” του Σημίτη.


Α, θα έχει και Μηταράκη στο Προστασίας του (ποιου άραγε) Πολίτη. Για να εφαρμόσει εκεί την τακτική που εφάρμοσε στο μεταναστευτικό. Αυτή δηλαδή που μεταφέρει το πρόβλημα από το ένα σημείο στο άλλο, για να δείξει ότι παράγεται έργο.


Η ελληνική κοινωνία επέλεξε τη ΝΔ γιατί δεν είχε μια πρόταση σιγουριάς. Επέλεξε τη σταθερότητα μιας μιζέριας από την αβεβαιότητα του αγνώστου. Επέλεξε επίσης να στείλει την ιστορική αριστερά στον κάλαθο των αχρήστων, και αυτό είναι καλό, μη γνωρίζοντας τον νέοκουμμουνισμό της ΝΔ. Επέλεξε επίσης να βάλει στη Βουλή και 3 κόμματα με Εθνικό πρόσημο.


Εδώ ακριβώς αρχίζουν και τα δύσκολα. Γιατί με πάνω από τα 30 Βουλευτές, αυτά τα κόμματα οφείλουν να συστήσουν έναν Εθνικό αντιπολιτευτικό λόγο στα πλαίσια της παρουσίας τους στη Βουλή.


Θα μπορέσουν όμως να ξεπεράσουν τις δικλείδες ασφαλείας του Κοινοβουλευτικού καθωσπρεπεισμού και τον κίνδυνο των τροπολογιών που ήδη υπάρχουν και όσων ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον;


Αυτό αναμένεται να φανεί και σύντομα μάλλον.


Εκείνο όμως που προκύπτει είναι το γεγονός πως η κοινωνία κινδυνεύει να βρεθεί ανυπεράσπιστη στα νύχια αυτού του φιλελευθερισμού και δικαιωματισμού .


Γιατί η ύπαρξη μιας φωνής στη Βουλή, καλής, μέτριας ή κακής δεν φτάνει.


Η παρουσία στην κοινωνία, στα δρώμενα και τις ανάγκες αυτής, είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει τη διάρκεια ενός πατριωτικού – Εθνικιστικού κινήματος. Η Βουλή μπορεί να το ενισχύσει ή να το ευνουχίσει αυτό. Εξάλλου, πολύ πρόσφατα παραδείγματα εκλογικής φυλλοροής, έχουν αποδείξει την αλήθεια του παραπάνω.


Χωρίς να υπάρχει ένας “εθνικισμός από τα κάτω”, ζωντανός, οργανικός και αγωνιστικός, το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να γίνει παροδικό. Πολύ δε περισσότερο, όταν το
“συνταγματικό τόξο”, έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει και να φυλακίσει και να νομοθετήσει απαγορευτικά.


Μέτωπο αγώνα λοιπόν, πολιτικό, ιδεολογικό και ακτιβιστικό απέναντι στον κόσμο τους και τις κυβερνήσεις τους.


Γραφείο Τύπου του Εθνικού Μετώπου

follow και like:
Pin Share

 

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link