Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971

Οι δηλώσεις Ερντογάν και η εγκατάλειψη της Κύπρου

Εθνικιστικό Κόμμα - Πατριωτικό Κόμμα

Οι δηλώσεις Ερντογάν και η εγκατάλειψη της Κύπρου

Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της εθνεγερσίας, ο Ερντογάν ομιλώντας προς ένα στρατιωτικό ακροατήριο στο Δ’ Σώμα Στρατού της Τουρκίας ανέφερε ό,τι θα έπρεπε το 1074 κατά την εισβολή στην Κύπρο να καταλάβουμε όλο το νησί. Έτσι, τόνισε δεν θα υπήρχε σήμερα θέμα Κύπρου. Αυτή η απαράδεκτη ,προκλητική και επιθετική δήλωση αντιμετωπίστηκε από το εγχώριο κατεστημένο σαν να μην έγινε ποτέ. Ο κ. Ροζάκης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, καθηγητής διεθνούς δικαίου και δικαστής στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, σε εκπομπή όπου ερωτήθηκε, απάντησε ότι δεν πρέπει να πάψουμε να συνομιλούμε με τους Τούρκους λόγω της δήλωσης. Η λογική διαχωρισμού των θεμάτων που επιδιώκει ο Ερντογάν υιοθετείται εμμέσως από τους γνωστούς κύκλους που επιθυμούν την Ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Πόσο, όμως, εθνικό και λογικό είναι να συνεχίζουμε ένα διάλογο, όπου μόνον οι Τούρκου διατυπώνουν τις διεκδικήσεις τους και δηλώνουν ευθέως ότι σκοπός τους είναι μια Κύπρος Τουρκική. Τι ακριβώς έχουμε κερδίσει από την έναρξη αυτών των συνομιλιών γιατί όπως γνωρίζουμε οι Τούρκοι διασφάλισαν την αγορά των αεροσκαφών F16. Τι πρέπει δηλαδή άλλο να πει ο Ερντογάν για το θεωρήσουμε απειλητικό; Οι ενδοτικοί κύκλοι που επιμένουν ότι είναι εφικτή μια “συμφωνία” που βασίζονται; Η Κύπρος ένα τμήμα του Ελληνισμού τους είναι αδιάφορη και έχουν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν στην τύχη της; Έχει η κυβέρνηση όπως τα πράγματα αποδεικνύουν δεχτεί τον πλήρη διαχωρισμό των ζητημάτων και αφήνει την Κύπρο έξω;    

Να σημειώσουμε ότι η στάση της κυβέρνησης είχε γίνει γνωστή ήδη πριν την επίσκεψη Ερντογάν, τότε πολλοί δεν ήθελαν να το πιστέψουν. Τις ημέρες που διανύουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το έθνος είναι ένα και αδιαίρετο. Ότι ο Ελληνισμός αναπνέει και στη μεγαλόνησο, ότι  δεν πρόκειται να δεχτούμε την πρωτοκαθεδρία της Τουρκίας στους φυσικούς μας χώρους. Η επιμονή των γνωστών κύκλων που δεν συμπίπτει με καμία τάση της Ελληνικής κοινωνίας και έχει αποκρουστεί όλα τα χρόνια, παρά τις μεγάλες αβάντες των συγκροτημάτων τύπου, δεν θα περάσει. 

Από τον Τομέα Εξωτερικών και Εθνικών Θεμάτων του Εθνικού Μετώπου 

follow και like:
Pin Share

No Comments

Add your comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram
Copy link